Ştefan Iordache a plecat la cele veşnice…

 Zilele acestea tristeţea ne-a cuprins sufletele. A plecat dintre noi încă un om de seamă, un om de mare valoare, un om care a dăruit enorm de mult semenilor săi. Maestrul Ştefan Iordache a trecut la cele veşnice! A schimbat scena teatrului cu scena nemărginită a cerului…. Încă un om deosebit a plecat în acest an la Domnul… Îi vom simţi lipsa, ne vor lipsi rolurile sale, interpretările magistrale, aura de mister cu care împodobea fiecare apariţie a sa în public. Ne va lipsi în mod deosebit Omul Ştefan Iordache, cu tot ceea ce l-a făcut să fie unul dintre cei mai apreciaţi şi mai iubiţi actori români. Un om de o seriozitate, dăruire, sobrietate şi modestie exemplare.

Cu ani în urmă, maestrul Ştefan Iordache lansa cartea autobiografică Regele scamator. I-am admirat gândurile simple, dar atât de sincere, de profunde, recunoştinţa sa faţă de toţi aceia care au contribuit la formarea şi lansarea sa. Gândurile frumoase faţă de bătrâna sa bunică, aceea care i-a prezis că va ajunge un scamator (adică artist!)….

Dinu Săraru afirma că Ştefan Iordache a murit ca un ţăran autentic, ca un adevărat creştin, pentru că a cerut să i se dea lumânare înainte să moară şi şi-a ţinut el singur lumânarea în mână. A fost îngropat în satul Gruiu, lângă Bucureşti, loc pe care şi l-a ales spre odihnă în ultimii ani. Nu înainte de a mai trece o dată pe la Teatrul Naţional – locul pe care l-a slujit cu atâta credinţă o viaţă întreagă…

Viaţa artistului Ştefan Iordache ne-a învaţat că valoarea adevărată a unui om stă în sufletul lui, în munca lui, în realizările, împlinirile, în  aspiraţiile imense, în felul în care a trăit, în prietenii pe care i-a cucerit tocmai prin ceea ce el a fost, în patrimoniul spiritual pe care l-a lăsat posterităţii.

Ştefan Iordache – actor, cântăreţ, artist, coleg, prieten, vecin….. un OM ADEVĂRAT! Cuvintele nu sunt niciodată suficiente şi nici cele mai potrivite, pentru a descrie un asemenea om!

Dumnezeu să vă odihnească în pace, Maestre Ştefan Iordache! Veţi rămâne în inimile multora…Cel mai iubit dintre pământeni….

 


The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2008/09/20/stefan-iordache-a-plecat-la-cele-vesnice/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: