Frumuseţea toamnei…

Spunem că fiecare anotimp are frumuseţea lui. Oricât ai încerca să spui că unul este mai frumos decât celălalt, te vei înşela. Pentru că singur ai recunoaşte apoi că fiecare anotimp are partea lui unică şi frumuseţi pe care nu le regăseşti şi în celelalte. Dumnezeu ne-a lăsat aceste rosturi ale timpului de peste an, pentru ca existenţa noastră să primească cu bucurie trecerea de la o etapă la alta, ca o schimbare mereu mai frumoasă, mai spectaculoasă! Cu fiecare an ce-l adăugăm la viaţa noastră, retrăim experienţa aceloraşi anotimpuri, parcă tot mai frumoase, mereu aducând ceva nou, ceva unic.

Acum e toamnă. O toamnă care a debutat ploios, dar care apoi ne-a dăruit atâtea zile frumoase, senine, însorite, cu un adevărat spectacol de culori. Ne-am învăţat să spunem că toamna vine cu frunze galbene sau arămii, cu frunze uscate şi iarbă pălită, cu covor de frunze căzătoare…. Cu vânt şuierând şi ploi tot mai reci, cu multă, multă melancolie… Anul acesta toamna ne-a adus surprizele ei. În locul culorilor şterse, triste, natura s-a îmbrăcat într-un verde aproape primăvăratic! După ploile din septembrie, pământul ars de seceta verii şi-a primit o binemeritată porţie de ploi. Şi a rodit atât de multă verdeaţă, încât îţi vine să crezi că a venit primăvara!

Merele, gutuii, strugurii, porumbul şi toate celelalte roade ale pământului, îţi aduc aminte că e toamnă, toamnă bogată, cu roade multe, cu împliniri, cu veselie, cu speranţa că anul se va sfârşi cu bine, cu împliniri, realizări şi roade bogate.

Cu adevărat această toamnă ne-a umplut de bucurie şi frumuseţe. Cel ce ne dă toate acestea a vrut să ne bucure sufletele prin cel mai frumos spectacol! Merită să ne bucurăm de el. Merită să nu-l lăsăm să treacă pe lângă noi. Şi merită să ştim să mulţumim Cerului pentru toate! La anul va fi oricum altfel… Frumuseţi pline de surprize…

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2008/10/25/frumusetea-toamnei/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 comentariiLasă un comentariu

 1. Sunt asa de frumoase pozele! Da toamna aceasta a fost una speciala. Daca vara a fost arsa, toamna putem spune ca este inca verde. Acum este mai rece dar au fost cateva zile de octombrie superbe. Multumim Domnului pentru toamna frumoasa.

  Apreciază

 2. La fel. Iar imaginea cu iarba cea de un viu verde îmi ia ochii. Foarte reuşită.

  Apreciază

 3. Mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Eu nu am făcut decât să „imortalizez” câteva locuri şi momente din acest imens „spectacol” al toamnei. Uneori îmi pare rău că nu pot surprinde şi mai multe, dar asta ar însemna să umblu cu camera la tot pasul. Măcar să le păstrăm în suflet. Picuri de bucurie, pentru ceea ce va fi Marea Bucurie!
  Felicitări, de asemenea, pentru frumoasele poze pe care le-ai presărat prin tot blogul! Cu adevărat, florile cu frumuseţea lor sunt o pasiune!

  Apreciază

 4. Mulţumesc Cami pentru vizită şi pentru cuvinte. Mă bucur că ţi-au plăcut pozele. Le dăruiesc din inimă tuturor celor care trec pe aici şi care iubesc natura cu frumuseţile ei!
  Să ne bucurăm din plin! Atâta frumuseţe este Iubirea Tatălui ce o revarsă peste noi…

  Apreciază

 5. esti foarte priceput .imi plac pozele.

  Apreciază

 6. Mersi mult. Mă bucur că ţi-au plăcut pozele. Nu mă consider vreun priceput. Mai degrabă mi se pare că nu am făcut decât să …”fur” câte ceva din frumuseţea naturii! Este atâta frumuseţe în jurul nostru! Nu trebuie decât să o descoperim şi să ne bucurăm!

  Te mai aştept pe aici, Florin!

  Apreciază

 7. Vazand gutuile din poza , ma pregateam sa spun ca din tot ceea ce ne aduce toamna , fructele imi plac cel mai mult, dar am zarit apoi si crizantemele, apoi auriul frunzelor, si …si nu am mai stiut unde sa plasez parfumul lor in topul preferintelor…

  Apreciază

  • # Ai dreptate, Elisa, e greu să alegi dintre atâtea frumuseţi cu care ne răsfaţă toamna. Important este să ne bucurăm de tot ceea ce primim.
   O zi cât mai frumoasă! 🙂

   Apreciază

 8. Este cea mai tare compunere si am luat 10 la romana pt am scris-o si am inbunatatit-o un pic. multumesc mult!

  Apreciază

 9. FRUMOASE COMPUNERI!

  Apreciază

 10. foarte frumos realizat

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: