Ultimele flori ale toamnei….

Dacă până nu demult, toamna ne-a răsfăţat cu o vreme minunată şi cu un adevărat spectacol de frumuseţe şi culoare. Ne-am delectat cu verdele aproape nefiresc al ierbii, cu nenumărate flori de toamnă şi cu frunzele multicolore ale copacilor. Afară a fost nesperat de cald pentru această perioadă a anului. Ne vom mai aminti, negreşit, de această toamnă frumoasă.

De câteva zile, însă, noiembrie ne arată o toamnă târzie autentică, cu dimineţi reci, brumării, cu zile mohorâte şi triste, cu copaci tot mai golaşi. Ultimele flori ne-au mai încântat câteva zile, până ce bruma groasă le-a ostoit frumuseţea şi strălucirea.

dsc053031

 

Iarna se apropie încet-încet. A început şi postul Crăciunului, semn că Sfintele Sărbători se apropie cu paşi repezi. Din coşurile caselor se văd deja fuioare de fum. Pe străzi e pustiu. Ici-colo mai vezi câte un om, grăbit să ajungă într-un loc călduros. La gura sobei se deapănă amintiri, poveşti, gânduri… Până la primăvară mai este tare mult….

Dumnezeu să ne ţină sănătoşi!        

dsc05302

dsc05307

dsc05308

dsc05305

Şi o floricică stingheră de Gura leului

dsc05309

dsc05316

dsc05325

dsc05322

dsc05311

Toamna mohorâtă în grădină….

dsc05310

Published in: on 15/11/2008 at 6:34 pm  Comments (6)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2008/11/15/ultimele-flori-ale-toamnei%e2%80%a6/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 comentariiLasă un comentariu

 1. Ce frumoase sint crizantemele tale…era o vreme cind nu le sufeream ca la noi in Petrosani din astea se faceu coroane la morti…si parca si mirosul si forma lor imi amintea de moarte…

  Apreciază

 2. Mă bucur că v-au plăcut, doamna Rodica! Şi eu le-am fotografiat cu drag, gândindu-mă să le „ofer” aici tuturor celor care le vor admira. Acum deja sunt pălite de brumă. Doar la anul le vom mai vedea…. Să ne ţină Domnul sănătoşi!

  Sunt convins că dacă le vedeţi în toată frumuseţe lor, nu vă mai gândiţi la …coroanele mortuare! Şi pentru acelea trebuie flori frumoase, până la urmă.

  Apreciază

 3. Si eu sunt de aceeasi parere: ai crizanteme foarte frumoase!
  Cele lila sunt acelasi tip ca cele de la florarii. Daca vrei sa faca floarea si mai mare atunci cand apar bobocii, trebuie lasat cel mai sanatos din varf iar ceilalti inlaturati toti. Va fi o singura floare pe o tulpina dar aceea va fi mare.
  Eu am crizanteme albe pletoase dar sunt sensibile, le-a cam ars bruma pe cand nu erau inflorite inca. Nu stiu daca vor mai avea puterea sa infloreasca. Asa a fost si anul trecut – nu au mai apucat a inflori.
  Multumim pentru ca ne arati si noua florile tale deosebite!

  Apreciază

 4. Ce ne farmeca la crizanteme : parfumul cu arome contradictorii, a crud si a pamant si caldura culorilor in lumina rece de toamna.

  Apreciază

 5. # Mersi mult, Lia! Da, sunt frumoase crizantemele. Mă bucur că ţi-au plăcut. Recunosc că şi eu le admir în pozele pe care le-am făcut! 🙂 Sper să bucure pe toţi cei care le găsesc aici. Pe cât par de viguroase, sunt şi sensibile. Cele mai frumoase au degerat acum două ierni. Din acelea cu petalele ca nişte linguriţe. Ca să nu mai spun de această brumă care le „topeşte”. Cum arată crizantemele albe-pletoase? Poate…nişte poze pe blog?

  # Bun venit pe aici Elisa!

  Apreciază

 6. Din intamplare am eu la tara crizanteme albe pletoase.Sunt foarte pretentioase,inainte de primul inghet se scot din gradina,se pastreaza peste iarna in ghivece cu pamant intr-o camera cu temperatura constanta.Noi le puneam in camera de deasupra beciului nu in beci.In aceasta toamna le voi fotografia.

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: