Decembrie?

Acum două săptămâni iarna îşi arătase chipul îngheţat peste întreaga natură. Zăpada se aşternuse pe neaşteptate, acoperind cu albul său imaculat totul. Ne-am bucurat pentru frumuseţea peisajului, cu gândul la jocurile prin zăpadă din copilărie, la apropiatele Sărbători sfinte, colinde, daruri, obiceiuri frumoase. Au fost câteva zile frumoase, în care totul era de un alb strălucitor de jur împrejur.

dsc05486-papadie

Păpădie…

Apoi … afară a început să se încălzească, soarele să strălucească cu putere, căldura să fie nefiresc de mare. Mugurii copacilor stau gata să plesnească, unele flori au îmbobocit din nou! Prin parc este o iarbă verde pe care nu gândeam că o vom mai vedea până la primăvară. O ştire de la televizor ne arată că, în aceste zile, un măr din curtea unui român a înflorit şi a făcut şi mere, a doua oară pe anul acesta!!? Astăzi, afară au fost aproape 20 de grade Celsius! Vine Crăciunul sau vine primăvara? – aproape că ne întrebăm miraţi de aşa vreme schimbătoare. Până şi gâzele au început să bâzâie pe afară.

dsc05503

Vremurile se schimbă în continuu. Oamenii se schimbă şi ei, cu fiecare an. Şi natura se schimbă, în acelaşi mod bulversant ca şi oamenii. De ce să ne mai mirăm? Dar… oricât ni s-ar părea că schimbăm lumea aceasta (cu vrere sau fără vrere), numai Dumnezeu este Cel ce veghează ca toate „să fie la bună vreme”(Psalmul 102) căci „întorcându-Ţi Tu faţa Ta, toate se vor tulbura….” (v.30). Va avea Domnul grijă ca toate să rămână întru ordinea Sa!

dsc05531

dsc05507

dsc05518

Trandafir de decembrie!

Published in: on 06/12/2008 at 6:19 pm  Comments (4)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2008/12/06/decembrie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

 1. Chiar aşa, Alex! Trecerile astea de la alb la verde sunt prea rapide, prea într-un iureş, că nu ne mai trezim la „realitate”. 🙂

  Dar trandafirul… Hm! Ce să mai zicem? Un boboc care nu va mai ajunge poate să îmbătrânească!…

  Apreciază

 2. Aşa este A.Dama! Ieri vedeam la tv ninsoare la Cluj, iar azi la noi era când soare, când ploaie! Vreme tare sucită. Iar oamenii? Şi mai şi!

  Trandafirul deja e cam zbârcit de la frig. a încercat şi el o bucurie în luna lui decembrie. Oricum, e o surpriză tare plăcută! Trandafir în decembrie? Mai rămâne să fie şi o zăpadă prin iulie şi le-am avut chiar pe toate! 😀

  Apreciază

 3. Şi eu vreau zăpadă.. dar fotografiile sunt superbe;iar trandafirul.. hm,trandafirii nu mor niciodată..

  Apreciază

 4. Mulţumesc pentru apreciere! Pozele sunt frumoase, pentru că ceea ce am fotografiat e superb. Eu doar am …ţinut camera! Da…trandafirii nu mor niciodată! Culmea, şi acum au boboci! Trandafiri în decembrie!!? Uite că da.

  Sărbători fericite!

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: