Vestitorii primăverii

S-a încheiat şi luna ianuarie a acestui an. O lună cu vreme tare schimbătoare. Au fost şi zile foarte reci, cu viscol, zăpadă, alunecuş, ger straşnic, dar au fost şi zile foarte călduroase, nefiresc de calde pentru această lună de iarnă. După mai multe zile reci, ploioase ca pentru o toamnă târzie, februarie a început cu un soare surâzător, care a mângâiat cu razele sale întreaga natură. Chiar dacă până la venirea propriu zisă a primăverii vor mai trece încă multe săptămâni, tot mai multe semne „minunate” ne vestesc că primăvara e pe cale şi se apropie cu paşi repezi.

dsc05837-ghioceiAm văzut deja primii ghiocei! Atât de gingaşi, de frumoşi, de delicaţi. Aparent sunt atât de fragili, dar ei sunt primii „curajoşi” care înfruntă frigul iernii, zăpada, gheaţa, vântul … şi scot la iveală micile lor floricele albe, vestind cu veselie că natura se pregăteşte să renască. Sunt primii vestitori ai primăverii. Şi cât ne mai bucură să-i vedem, să-i admirăm, să-i aducem în casele noastre, să-i oferim celor dragi. Ne amintim şi de poeziile copilăriei, atunci când învăţam să admirăm tot ce-i frumos în jurul nostru:

Firicel, ghiocel
Fruntea ţi-o ridică
Tu nu asculţi stropii mulţi
Cum din streşini pică.

Stropul mic, pic cu pic
A topit ninsoarea
Catinel, ghiocel
Îşi înalţă floarea.

Ghiocel, clopoţel
Chiar de-i nea afară
Tu ne porţi, pe la porţi
Zvon de primavară…..

dsc05832

dsc05903

Petice de zăpadă topindu-se în lumina soarelui, mugurii copacilor, iarba ce se iveşte pe ici pe colo, gâzele ce îndrăznesc să scoată capul afară, păsărele ciripitoare…. astfel ne-a bucurat Dumnezeu într-această zi de început de februarie!

dsc05878

dsc05880

dsc05888

dsc05885

dsc05886-ultima-nea

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2009/02/01/vestitorii-primaverii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 comentariiLasă un comentariu

 1. Superb buchetelul de ghiocei. Sunt atat de frumosi si delicati… o incantare!
  Alex toate pozele sunt frumoase dar prima este de nota 10+.
  Cred ca ai un aparat foto de clasa. Dar si ochi de artist.

  Apreciază

  • Mulţumesc Lia! Şi mă bucur că ţi-au plăcut. Aşa este, sunt frumoşi, sunt delicaţi, sunt minunaţi! Şi ei dau începutul pentru tot „spectacolul” care va urma.
   Camera mea „performantă” să ştii că este doar un telefon Sony Ericsson K750i, dar care face nişte poze grozav de reuşite. Toate de pe blog sunt facute cu el! Camera propriu-zisă a intrat în „şomaj”! 🙂

   Apreciază

 2. Nu pot sa trec in tacere pe langa ghiocei. Trebuie sa ma minunez de ei… cu voce tare. 🙂

  Sa fii rasplatit ca ai imprastiat la mari distante niscaiva frumuseti! 😉

  Apreciază

  • Sărut mâna, A.Dama, pentru vizită şi aprecieri. Chiar la asta m-am gândit: să ofer tuturor aceste minunăţii pe care Dumnezeu ni le dăruieşte cu iubire, an de an. Să ne bucurăm de toate şi să nu rămânem indiferenţi la atâta frumuseţe!

   Apreciază

 3. sunt frumosi si draguti

  Apreciază

 4. Cautand imagini frumoase din Romania pentru un proiect etwinning , am dat de de o comoara autentica. Imi permiteti sa prezint Romania partenerilor mei,din diverse tari, folosind aceste imagini ? Oricum va felicit pentru expresivitatea dumneavoastra caci asta cred ca si faceti: ne vorbiti cu ajutorul imaginilor. Intr-o lume lipsita de sentimente, nu pot decat sa ma inclin in fata dumneavoastra si sa multumesc lui Dumnezeu ca nu ne-a uitat.

  Apreciază

  • Multumesc pentru vizita si pentru apreciere. Ma bucur foarte tare ca aceste modeste fotografii plac celor ce viziteaza aceasta pagina. Si nu pot decat sa ma bucur daca ele vor incanta si pe altii. Doar sunt daruri de la Dumnezeu pentru toti copiii Sai! Lui se cade sa-I multumim in primul rand!

   Apreciază

 5. Frumoase flori, imi plac mult !

  Apreciază

  • # Bun venit Eduard! Mă bucur că ţi-au plăcut florile din grădina mea. Te mai aştept pe aici.
   Să ai o primăvară frumoasă!

   Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: