In memoriam Maestrul Ion Voicu

În ziua de 24 februarie 1997 avea să se mute la cele veşnice cel socotit pe bună dreptate un adevărat „magician al viorii” – Maestrul Ion Voicu. A plecat spre „orchestrele cereşti”, lăsând în urmă o carieră strălucită, o viaţă închinată cu totul artei, frumosului, miracolului muzicii. Oricine l-a ascultat măcar o dată în viaţă, a rămas fermecat de sunetele minunate care izvorau din vioara cu care aproape ajungea să se identifice. Arta cu care mânuia strunele viorii a rămas neîntrecută, încât şi astăzi, la 12 ani de la trecerea sa la cele veşnice, ne amintim cu plăcere de concertele minunate ale lui Ion Voicu. Un om prin care muzica „respira” în forme mereu frumoase.

Îl vom pomeni de fiecare dată cu respect şi profundă admiraţie, ca pe unul care a cultivat în mod excepţional arta muzicală, dragostea de frumos, de cele sensibile. Despre viaţa sa putem citi AICI şi AICI.

Şi cateva fragmente din arta sa interpretativă.

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2009/02/24/in-memoriam-maestrul-ion-voicu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: