Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri


Flori de cactuşi

DSC07471Cactuşii sunt nişte flori cu totul deosebite. Cu forme atât de variate, mai mult sau mai puţin plini de ghimpi mai mari sau mai mici, la prima vedere parcă te ţin la distanţă cu tot „sistemul lor de protecţie„. Când înfloresc, aceşti  „arici” vegetali ne oferă nişte splendori de flori!

Cactuşii înfloriţi sunt fascinanţi! Florile lor sunt veritabile „opere de artă„.

Priviţi numai!

DSC07468

DSC07469



12 răspunsuri la „Flori de cactuşi”

  1. Superbe…

    Apreciază

    1. # Lia, mersi frumos. Ideea cu buturugile este a mamei mele. Prin toata curtea sunt răsfiraţi astfel de butuci, mai mari, mai mici, mai groşi, mai subţiri, pe care sunt aşezate ghivece cu flori. Arată bine, chiar e frumos! Poate voi posta odata nişte poze.

      # Fireflight, mulţumesc pentru vizită. Mă bucur că-ţi plac.

      Apreciază

  2. Superbi cactusii infloriti!
    Si ce idee grozava amplasarea ghiveciului pe acea buturuga!

    Apreciază

  3. Am si eu un cactus ca cel din imagine, dar nu stiam ca infloreste! Si inca atat de frumos! Al meu e micut inca – nu il am decat de vreun an.
    O sa ii acord mai multa atentie ….

    Apreciază

    1. Elisa, să vezi ce flori frumoase va face!Când te aştepţi mai puţin…îţi va face o surpriză plăcută.

      Apreciază

  4. Eu am captus(asa zicea una din fetitele mele cand era mica)de culoare alba si mare.o singura zi tine floarea si are un miros discret,suav.Ai tai sunt o minune!De cand ii ai?De cati ani?

    Apreciază

    1. Mulţumesc mult, Violeta! Mă bucur pentru aceste vizite şi aprecieri. O sa incerc sa adun aici cat mai multe frumuseti, ca ne-a dat Domnul destule! Medrita sa le admiram si sa ni le oferim cu drag, unii altora!

      „Captusul” meu e destul de batranel. Are mai mult de 10 ani… Dar uite ce minunatii face!

      Apreciază

  5. Si eu am un cactus ca cel din imagine, nici nu stiam ca infloreste. Al meu e mare si batran si nu a inflorit niciodata. Imi pare asa de rau…

    Apreciază

  6. Salutare! Eu sunt biolog si am o colectie de peste 300 de cactusi, care este in crestere, cel din imagine este un Chamaecereus sylvestris.
    Planta, de altfel comuna in aproape orice casa, intr-adevar cactusii sunt minunati si nu poarta ghinion aşa cum se spune (aberatii), mie personal imi aduc numai bucurii.

    Apreciază

    1. Bun venit Ionuţ şi mulţumiri pentru precizări. Chiar eram curios să aflu denumirea acestei flori atât de frumoase. Te mai aştept pe aici cu multă bucurie.

      Apreciază

  7. rar vezi asa ceva. o minunatie, bravo la cati ani infloreste?

    Apreciază

    1. Bun venit pe aici, Marielena! Sunt frumoase florile de cactusi. Au ceva deosebit. Acestia infloresc in fiecare an, nu sunt deloc pretentiosi.

      Apreciază

Lasă un comentariu