Flori de tei…

DSC07731

La începutul verii, sufletul ni se încântă de parfumul dumnezeiesc al florilor de tei. Nenumărate flori aurii împodobesc coroanele teilor, ca pentru o sărbătore. Când suntem în preajma unui tei, nu ne putem abţine să nu culegem zâmbind măcar o floare şi să savurăm acea mireasmă unică, îmbătătoare. Şi, poate chiar găsim câteva clipe de răgaz, ca să zăbovim sub coroana bogată a vreunui tei… Apoi plecăm mai departe, în drumul nostru, dar parcă mai binevoitori, mai blânzi, mai înţelegători, cu sufletul încărcat de bucurie. În perioada când teii înfloresc, oamenii parcă zâmbesc mai frumos. Mireasma care ne inundă sufletul, casele, strada, văzduhul întreg, ne dă o stare sufletească cu totul deosebită.

Teii ne învaţă să fim mai buni şi mai calzi cu semenii noştri. Ei ne oferă cu generozitate atâta frumuseţe! Noi de ce n-am face-o unii cu alţii? Iar frumuseţea cu care Creatorul a înzestrat florile acestor arbori ne inspiră protecţie chiar prin forma coroanei lor măreţe, dar şi prin aspectul funzelor în formă de inimă, prin care parcă ne spune că e hărăzit să trezească iubirea în fiinţele ce ajung în preajma sa. Aţi observat? Da, teiul are frunzele în formă de inimă! Parcă ne-ar spune că este un bun şi tainic prieten al inimii. Nu degeaba poetul îl aminteşte cu atâta drag în poeziile-i nemuritoare…

Nu ne rămâne decât să savurăm din plin frumuseţea şi mireasma teilor….

DSC07734

DSC07737

Published in: on 21/06/2009 at 12:24 pm  Comments (6)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2009/06/21/flori-de-tei/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 comentariiLasă un comentariu

 1. Tare frumoase poze. Aveti talent. Felicitari!

  Apreciază

  • Mulţumesc frumos funlw65. O să mă străduiesc să fac altele şi mai frumoase şi-apoi să le dăruiesc aici tuturor „trecătorilor”.

   Apreciază

 2. Asa este,am remarcat si eu, frunzele de tei au forma inimii: Ce bine ca le-ati imortalizat aici.Am sa vin aici de cate ori imi va fi dor… dar cred ca deja mi-e dor si mi-e dor si de maci si de rapita si de salcamii „innebuniti” si de „nu ma uita” … Azi am avut o zi grea dar natura ne va ajuta totdeauna si …sa nu va uitati acest obicei.

  Apreciază

  • Bun venit, Violeta! Multumesc pentru aprecieri si pentru gandurile frumoase. Ma bucur sincer ca ti-au placut pozele de aici, prin care am dorit sa imortalizez „stropi” de frumusete. Esti oricand binevenita aici!
   Numai bine!

   Apreciază

 3. multumesc pentru corecturi graba poate fii o scuza? nu stiu ca nu deja mi am facut un obicei sa va vizitez sunt novice in ale calculatoarelor.

  Apreciază

 4. Am vizitat”noiembrie 2008″si spun pt a nu stiu cata oara:Fericiti cei care au avut bunici-de acolo vine atata sensibilitate si un mod profund de a vedea si intelege lucrurile,viata.Alexandru,caldura sufletului bunicii tale e in tine,in sufletul tau,si,cu generozitate,o daruiesti noua aici prin ceea ce faci.Sa nu te schimbe nimic,avem nevoie de oameni ca tine.Numai bine!

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: