Floarea soarelui

DSC08100

Dacă se întâmplă ca în preumblările noastre zilnice să „evadăm” din spaţiul citadin, adeseori atât de închistat de numeroasele ziduri de beton, dincolo de porţile oraşului ni se deschide un univers fascinant. Câmpuri nesfârşite, munţi, păduri, peisaje, natură… Fiecare zonă cu frumuseţile ei şi toate ne fascinează şi parcă ne invită să le contemplăm.

Ca „fiu al câmpiei”, m-am simţit întotdeauna atras de aceste întinderi nesfârşite ale Bărăganului, de câmpurile care se întind până dincolo de abia zărita linie a orizontului… Este un sentiment minunat să contempli această nemărginire a câmpiei…. Măreţia naturii nu se reflectă numai în înălţimi ameţitoare, ci şi în întinderile nesfârşite…

În această perioadă a verii, câmpurile sunt atât de frumoase datorită lanurilor de floarea-soarelui. O mare de galben, o mare de frumuseţe! Aceste „fiice ale soarelui” îşi merită din plin renumele. Cu chipul rotund întors mereu spre astrul cerului, nenumăratele flori galbene parcă râd spre cer. Nu ai cum să treci fără să le observi, fără să le admiri…

Dacă nu aţi văzut încă lanurile de floarea-soarelui, mergeţi măcar câteva clipe şi bucuraţi-vă de această frumuseţe pe care Dumnezeu ne-o oferă.

DSC08107

DSC08101

DSC08111 Frumusete

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2009/07/09/floarea-soarelui/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 comentariiLasă un comentariu

 1. Imi aduc aminte acu vreo 2-3 sapt cand mergeam pe autostrada Soarelui si era adevarat a soarelui… multe flori si multe lanuri de grau. Superb!

  Apreciază

 2. Frumoase mai sunt aceste lanuri radiind lumina primita de la soare. Ochii nu se mai satura sa le tot admire.

  Apreciază

  • Mulţumesc Lia, mulţumesc BlackCat. Cu adevărat un lan de floarea-soarelui fascinează, încântă… Nu poţi să fii indiferent la atâta frumuseţe!

   Apreciază

 3. In era asta de comunicare digitala un singur „simt” a ramas neacoperit – mirosul. Prin imagini, prin sunete transmitem celorlalti ceea ce ne incanta, ne intriga , ne uimeste… Parfumul reusim sa il descriem doar prin cuvinte menite sa ne stimuleze imaginatia…
  Asa ca sa ne imaginam cat de frumos miroase un lan fosnitor de floarea soarelui sau grau, o livada de caisi,o vie de tamaioasa!

  Apreciază

  • # Mulţumesc Violeta. E frumoasă povestea despre Floarea-soarelui!

   # Să avem răbdare Elisa! Va veni şi ziua când dincolo de monitor va veni şi vreun iz „digital” care să „imite” miresmele din natură. Dar oare va putea ceva să imite minunăţiile pe care Dumnezeu le-a lăsat în natură? Nimic nu se compară cu bucuria de a admira direct aceste frumuseţi… „Faţă în faţă”!

   Apreciază

 4. „A fost odata o fata frumoasa,frumoasa atat de frumoasa că astrul zilei s-a indragostit de ea tare,tare… Dar mama lui nu o vedea cu ochi buni si, pentru ca fiul ei sa nu fie tulburat din menirea lui, a transformat-o pe biata fata intr-o floare. O floare care se uita tot timpul dupa soare…”

  Apreciază

 5. ‘M-ai atins’ la…origini ! Undeva in mine, inca haladuie o parte dintr-un ‘fiu al cimpiei’ !

  Apreciază

  • # Aşa este, fiecare ne ştim cel mai bine… „rădăcinile”, locurile de unde ne tragem… „seva” vieţii.
   Mulţumesc mult pentru vizită şi pentru toate comentariile. Cu această ocazie, am revăzut articole mai vechi, care mi-au amintit de anii din urmă…
   Îţi doresc o duminică frumoasă! 🙂

   Apreciază

   • Cu multa placere si admiratie fata de materialele pe care le postezi. O oaza de frumos in griul din jur.
    O primavara nebuna, vorba cintecului!

    Apreciază

   • # Sărut mâna, Mala! 🙂

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: