Florin Bogardo (1942-2009)

Florin-Bogardo2 În ziua de 15 august 2009, când creştinii comemorau „Adormirea Maicii Domnului”, s-a mutat la cele veşnice compozitorul Florin Bogardo. A plecat spre ceruri la fel de discret cum a şi trăit în această lume. Vor rămâne în urma sa melodiile şi cântecele sale, ca o moştenire de suflet pentru toţi cei care i-au preţuit şi ascultat creaţiile. O adevărată oglindă a unui suflet delicat, a unui om atât de sensibil, apreciat şi iubit de cei care l-au cunoscut sau au lucrat alături de el. Interpreţi de muzică uşoară precum Margareta Pâslaru sau Aurelian Andreescu, au strălucit pe scenele româneşti şi datorită pieselor compuse cu mult talent de Florin Bogardo. Cele mai multe melodii avea să le încredinţeze cântăreţei Stela Enache – cea care avea să-i fie soţie încă din 1972.

Ne vom aminti de Florin Bogardo, ascultându-i cu drag melodiile care au încântat atâtea generaţii. Chiar şi cei foarte tineri, fredonează şi azi cu plăcere celebrul cântec „Ani de liceu” – un adevărat imn al tuturor generaţiilor de liceeni din ultimii douazeci de ani.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Şi un alt cântec minunat al marelui compozitor:

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2009/08/21/florin-bogardo-1942-2009/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 comentariiLasă un comentariu

 1. La aflarea vestii am simtit mai mult decat ca pt un artist,am simtit ca pt cineva care mi-a stat alaturi chiar si pt o vara.In ultima vreme ascultasem mai ales muzica lui.Presimtire?Nu!Doar ca sufletul meu s-a simtit bine cu el.Sunt convinsa ca multi oameni asculta muzica lui atat de sensibila,delicata,eleganta.Cel mai mult mi-a placut „Ora cantecului”.O voce clara,calda,senzuala,perfecta.

  Apreciază

  • Da, cu adevărat a fost un om plin de sensibilitate şi delicateţe. Mulţumesc Violeta pt comentariu.

   Apreciază

 2. Un om unic,perfect d.t.p.d.v!Da,e posibil si asa ceva,sa excelezi in toate:frumusete rara atit exterioara cit si interioara,compozitor,interpret si autor de versuri,genial!

  Apreciază

  • Ai dreptate Micos. Un om deosebit…unic… Pe care trebuie sa-l pastram in amintirea noastra…

   Apreciază

 3. Stela Enache a fost cantareata mea preferata. Mi-e dor de vocea ei…

  Avea un cantec frumos, cu o porumbita alba…
  Pacat ca nu se gasesc albume cu opera lor…

  Apreciază

 4. Eu am redescoperit si alte „comori” ale muzicii noastre usoare mai vechi;Pompilia Stoian,Constantin Draghici si care m-au fermecat. Despre Florin Bogardo,Mihaela Mihai spune ca toate fetele din anturajul lor erau indragostite de el.

  Apreciază

  • Da, aşa e, sunt mulţi dintre vechii cântăreţi pe care îi redescoperim cu plăcere. Iar cântecele lor, vocile lor, sunt minunate! Eu am ascultat mult în ultimul timp pe Aurelian Andreescu – o voce de aur! Multe din cântecele lui se găsesc pe YouTube.

   Apreciază

 5. Nu mai stiu ce-mi propusesem pt ziua mea libera de astazi,dar am ascultat toata ziua melodiile lui Aurelian Andreescu.O voce de aur nu pot sa spun altceva.M-am oprit mai mult la ‘Tu esti primavara mea”..frumusetea-ntreaga a soarelui de mai..si-ai ascuns un dor in taina stelelor’,”Pareri de rau”..sunteti prietenele mele,ma insotiti in plina zi si-n nopti cu stele..ecoul revine ca un glas duios fara moarte,desteptand amintiri…Daca acesti oameni(voce,textier) nu ar fi trait IUBIREA,ar fi redat atat de bine?

  Apreciază

 6. Tot cautand am descoperit ca melodia”Tu esti primavara mea” este compusa de cine credeti?Nimeni altul decat Florin Bogardo!

  Apreciază

  • Da, Maria, sunt melodii atât de frumoase, compuse de oameni cu suflet frumos… Oameni deosebiţi.

   Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: