Turturele

DSC09278Într-un tei din curtea şcolii noastre, îşi au sălaş nişte turturele. Micii guguştiuci şi-au ales acest loc dintre crengile măreţului copac, încă de acum câţiva ani. Cu multă răbdare, în fiecare an, drăgălaşele zburătoare îşi consolidează cuibul, după care se pregătesc de clocit. Se bucură de toată simpatia bobocilor de la clasa a IX-a care le mai lasă pe pervazul ferestrei firimituri sau…pufuleţi 🙂 Iar micuţele păsărele privesc cu multă luare aminte la eforturile susţinute ale elevilor din timpul orelor.

În acest miez de toamnă, în cuibul turturelelor, de sub aripile micuţei mămici au răsărit două căpşoare timide. Drăgălaşii puişori privesc curioşi pe copiii care deprind cu spor tainele învaţăturii. Într-un fel…şi ei sunt nişte învăţăcei! Învaţă că lumea aceasta este minunată! O minune a lui Dumnezeu…

DSC09277

Published in: on 21/10/2009 at 8:57 pm  Comments (1)  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2009/10/21/turturele/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Ieri dimineata traversam un izlaz in drumul meu spre statia de autobuz.In fata mea cineva mergea repede repede apoi se odihnea,iar mergea repede repede si iar se odihnea.Am incercat sa merg cat mai incet sa pot observa cat mai bine perechea de pasarele.Una dintre ele era mai mititica ,cealalta mai maricica si avea pe cap o creasta sau un cucui sau un mot.Dupa cum am invatat la biologie m-am gandit ca sunt ciocarlii.S-au asezat pe marginea unui canal de irigatii,au inceput sa cante.Erau ciocarlii.Toata amaraciunea din dimineata aceea mi s-a spulberat.Le-am vazut totdeauna cantand in vazduh dar niciodata asa de aproape.Cand am ajuns acasa am gasit dragalasele tale turturele care si ele mi-au adus un plus de gingasie.

    Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: