Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri


In memoriam Mihaela Runceanu

mihaela_runceanu Pe 31 octombrie 2009 se împlinesc 20 de ani de la moartea tragică a unei mari artiste a scenei româneşti. 20 de ani de când Mihaela Runceanu nu a mai urcat pe scena acestei vieţi. Ne-a rămas vie în suflet amintirea zâmbetului său cald, iar pentru cei ce au cunoscut-o, sufletul său bun din care a izvorât multă generozitate.

Într-o noapte de sfârşit de octombrie, firul vieţii sale s-a rupt într-un mod nedrept. Un zbor frânt înainte de vreme…. Interpretă de o mare sensibilitate, eminentă profesoară de muzică ce a format generaţii de cântăreţi de valoare, Mihaela Runceanu a lăsat în urma sa multe regrete din partea celor care au apreciat-o şi au iubit-o.

Ne vor rămâne cântecele ei frumoase – picături de rouă din sufletul său – care ne vor încânta inimile de fiecare dată când le vom auzi.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Remember Mihaela Runceanu

Ultima sa filmare – octombrie 1989

Fericirea are chipul tau” – un cântec minunat pe care l-au fredonat mulţi îndrăgostiţi.



8 răspunsuri la „In memoriam Mihaela Runceanu”

  1. O voce speciala.
    N-am inteles niciodata cum se poate intampla ca un mare artist sa fie ucis in scop de jaf.

    Dumnezeu s-o odihneasca !
    Am cunoscut-o personal. Era un om deschis si vesel. Am fost şocata atunci cand a fost ucisa 😦

    Apreciază

    1. Cu adevărat o voce specială. Şi eu am văzut-o de două ori în vara anului când a murit. Spectacolele ei erau o încântare! La ce vremuri triste erau înainte de ’89…
      E păcat că se întâmplă asemenea tragedii…

      Apreciază

  2. Pacat! Pierdem atat de mult cu artistii de valoare care dispar subit. Avea in faţă o cariera stralucita. Dar destinul ei a fost scurt si crunt. Sa se odihneasca in pace! Ne raman insa, piesele ei frumoase, care ne-au incantat adolescenta. Felicitari de initiativa, Alexandru!

    Apreciază

    1. # Aşa este, Gabriela. Un zbor frumos şi atât de promiţător, s-a frânt într-un mod tragic. Îmi amintesc că, în vara anului când a sfârşit atât de crunt, am văzut-o într-un spectacol în aer liber şi a reuşit să ridice spectatorii în picioare cu cântecele ei. Să se odihnească în pace!
      O seară bună, dragă Gabriela!

      Apreciază

  3. Am intrat din intamplare si am ramas mult timp citind si privind pozele de pe blog-ul dumneavoastra, fascinata de atata frumusete si candoare . Imaginile, textele, subiectele, toate mi-au mers la inima, m-au bucurat si induiosat.
    „Lumea lui Alexandru” mi s-a parut minunata si m-am simtit foarte bine in ea. Pentru aceasta, va multumesc din tot sufletul!
    Slava Domnului penru tot si pentru toate!

    Apreciază

    1. # Mulţumesc şi pentru mesajul de aici!

      Apreciază

  4. ” Ne vor rămâne cântecele ei frumoase – picături de rouă din sufletul său – care ne vor încânta inimile de fiecare dată când le vom auzi. ” – foarte frumos si adevarat spui Alex.

    Am citit, in timp ce ascultam piesele propuse de tine Alex si deodata mi s-a pus un nod imens in gat si m-au podidit lacrimile si tristetea… n-am putut citi lucid, doar printre regrete si lacrimi, dar am sa revin Alex. Cutremurator, cum cineva, cu inima de piatra, a putut sa-i rupa zborul unui inger…

    Uite Alex, pe langa piesele propuse de tine mie imi mai plac inca acestea doua… cu o interpretare de exceptie

    O noapte linistita iti doresc Alex 🙂

    Apreciază

    1. # Îţi mulţumesc pentru gânduri şi pentru melodii, Ştefania! Mi-am amintit cu acest prilej de această minunată artistă pe care mult o mai admiram în vremea adolescenţei, când am şi văzut-o în câteva spectacole. O păstrăm în suflet prin aceste minunate melodii…
      Să ai o zi frumoasă! 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu