Gălbenuş şi Cocolino

Gălbenuş şi Cocolino sunt doi canari tare simpatici şi drăgălaşi foc. Gălbenuş este un „domn” respectabil ce se apropie  de venerabila vârstă de 6 ani. Pe spate şi pe aripi are penele de un verde mai închis, dar pe piept penele sale sunt galbene. Ca un „gălbenuş” de ou! 😀  Din cioculeţul său mic scoate nişte triluri foarte frumoase. Te şi miri de unde ies acele sunete melodioase! Pe care mica sa consoartă le ascultă cu atenţie, răspunzându-i cu un ciripit vesel.

Cocolino este de un portocaliu foarte frumos. Are abia un an şi este plină de energie, spre disperarea venerabilului Gălbenuş, care o mai „ceartă”, încercând să-i mai tempereze elanul. Ea nu are aceleaşi talente de „cântăreaţă” ca şi Gălbenuş, dar se străduieşte să înveţe … „partiturile”. Colivia în care stau este mica lor căsuţă în care se simt foarte bine. Chiar dacă  mai mai sunt lăsaţi şi afară, din când în când, după o tură-două de zbor prin cameră, tot „acasă” e cel mai bine!

Dimineaţa, cei doi o încep cu veselie la primele raze ale soarelui, ciripind cu foc şi vestind tuturor că a început o nouă zi. Şi nu înţeleg de ce oamenii se bucură atât de greu de venirea zorilor şi tot mai zăbovesc în pat.

Când te uiţi la cele două ghemotoace de fulgi, care te privesc atent cu ochişorii negri ca nişte neghine, nu poţi să nu-i îndrăgeşti şi să recunoşti că şi aceste fiinţe mici ne fac viaţa mai frumoasă şi ne reamintesc că Dumnezeu ne dat atâtea minunăţii pentru a ne bucura din plin de darul vieţii!

„La plimbare”!

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2009/11/22/galbenus-si-cocolino/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 comentariiLasă un comentariu

 1. Ce frumosi sunt! 🙂

  Apreciază

  • Mulţumesc pentru vizită, Cristian! Da, sunt frumoşi şi simpatici foc! 🙂

   Apreciază

 2. Doamne, sunt minunatii ale Naturii! Pacat ca oamenii din dorinta egoista de a fi cat mai aproape de aceste fiinte extraordinare le pun in colivii…Ma gandesc uneori ca ele nu canta, ci, isi plang starea de detentie (gratuita) la care sunt supusi. Parerea mea.. Va urez toate bune si multumiri pentru ceea ce postati pe bolg, ne faceti ziua mai buna.

  Apreciază

  • Da, sunt niste mici „minuni” care ne incanta viata. Cat priveste …colivia… poate ca asa este, cum spui, dar pt aceste pasarele colivia este singura lume pe care ele au cunoscut-o. Iar in afara ei se simt in mare nesiguranta si vin singure in „casuta” lor 🙂 . S-au invatat cu ea.

   Apreciază

 3. […] leapsa care da in link

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: