Culorile toamnei

Am tot amintit aici despre frumuseţea acestui anotimp de care încă ne mai bucurăm… Poate că toate aceste „picături” par unora lucruri banale… Dar dacă ne-am uita mai bine, am recunoaşte că toate aceste frumuseţi ne fac viaţa mai frumoasă…

Daca ne-am lasa cu totul subjugati grijilor zilnice, problemelor carora niciodata nu le mai dam de cap, framatarilor noastre de tot felul, am realiza dupa o vreme ca viata trece pe langa noi si nici nu mai bagam de seama asta. Si-ar fi pacat sa lasam sa se intample asa.

Una dintre cantarile religioase pe care le auzim la biserica, ne indeamna de fiecare data: „toata grija cea lumeasca acum sa o lepadam!” Intelept indemn… Prea multa grija spre cele in care ne irosim…

Nu cred ca daca ne indreptam privirea, macar cateva clipe in fiecare zi, cu staruinta, cu inima deschisa si mintea eliberata de ganduri, spre frumusetile din jurul nostru, suntem mai putin „seriosi” sau mai putin responsabili fata de datoriile noastre. La urma urmei, toate aceste minunatii sunt daruri de la Cel de Sus…  Daruri pentru noi, copiii Sai!

Verdele crud al ierbii… Un verde incredibil pentru aceasta perioada! Ceva mai incolo…o tufa de un rosu „orbitor”!

Frunze… Covor de frunze… Forme, culori, fosnet in urma pasilor nostri…

Published in: on 28/11/2009 at 10:00 am  Comments (8)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2009/11/28/culorile-toamnei-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 comentariiLasă un comentariu

 1. Tot ceea ce a creat Cel De Sus este perfect. Omul, tot ce il inconjoara, tot.Daca o sa precizez din nou ca semenii nostri in decurs de ani si ani au reusit sa „taie ” din echilibrul care a fost lasat intre ei si natura poate ca am sa par malitioasa. Da, covor de frunze, chiparos,verdele crud al ierbii,rosul orbitor al tufei de berberis, frunza de stejar ne imbogatesc, ne imbraca spiritual.Fosnet in urma oasilor nostri……totdeauna le feresc, nu le strivesc calcandu-le, le mai las si altora sa se bucure de ele. Asa sunt eu….poate un exemplar rar in „mama” asta de oameni atenti cu natura.Va urez sa aveti zile frumoase in toate planurile vietii! P.s. O sa mai trec pe la dv.

  Apreciază

 2. Mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi gândurile bune! Te mai aştept pe aici! Şi mă bucur să aflu că şi altor semeni li se încântă sufletul de toate aceste frumuseţi „dăruite” de dragostea Cerului.
  Numai bine!

  Apreciază

 3. „Toată grija cea lumească acum să o lepădăm” este imnul heruvimic ce se cântă înaintea ieşirii cu Sfintele Daruri, la Sfânta Liturghie. Lepadarea grijilor are în vedere ceva superior pe care omul trebuie sa-L inteleagă ca miracol de contemplat, Dumnezeu, rostul vieţii sale. Sfintele Daruri constituie jerfa euharistica, adica iubirea pe care ne-o arata Cel Ce coboară printre noi Care Se jertfeşte pentru a ne învia. Privind la natură, si ea un dar, sa înţelegem, să ne bucuram si sa-I aducem lauda.

  Apreciază

  • Da, Theodora, frumos ai amintit despre Liturghia euharistică – „miracolul prezenţei hristice”.
   Natura ne oferă şi ea o „Liturghie cosmică” pe care Creatorul o celebrează neîncetat. Şi toate întru slava Celui de Sus!

   Apreciază

 4. Liturghia lui Hristos este una si e cosmica, ea uneste tot cu toate. Natura e creatie, ca si noi, si prin ea, il cunoastem pe Dumnezeu, ca lucrare, nu ca fiinta.
  „Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi facerea mâinilor Lui o vesteşte tăria.” – Ps.18,1

  Apreciază

  • Frumos ai spus, Theodora! Daca am fi mai constienti de aceasta „Liturghie cosmica”… am vedea miracolul existentei mult mai bine…

   Apreciază

 5. Nici o lucrare de arta nu se compara cu frumusetea unei simple frunze create de Dumnezeu…Si cind te gindesti ca toate au fost create pentru om…Cit de mult ne-a iubit sa investeasca atit de mult in noi…

  Apreciază

  • Asa este, d-na Rodica! Dumnezeu a sadit atata frumusete in jurul nostru (si in noi!) si toate numai pt noi, oamenii!

   Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: