Crăciuniţă de …primăvară!

Crăciuniţa (sau Crăciunelul) este o plantă deosebit de frumoasă, ale cărei flori ne bucură în perioada Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, de unde şi numele ei. Este o încântare să o vezi împodobită cu atâtea flori viu colorate, cu petale delicate şi stamine lungi, fine. Flori care rezistă mai multe zile. Se întâmplă ca „programul de înflorire” al Crăciuniţei să nu respecte întocmai …calendarul, aşa cum ne-am aştepta, iar ea să înflorească mai devreme sau mai târziu de Crăciun. Contează, probabil, şi condiţiile în care ea se dezvoltă.

Oricând ar înflori, frumuseţea Crăciuniţei ne bucură privirile şi ne încântă sufletul! Oare se poate să nu iubeşti o floare care îţi dăruieşte atâta splendoare?

Published in: on 05/03/2010 at 1:13 am  Comments (2)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2010/03/05/craciunita-de-primavara/trackback/

Feed RSS pentru acest articol.

2 comentariiLasă un comentariu

 1. Te rog frumos, dacă nu cer prea mult să îmi dai nişte sfaturi despre Crăciuniţă. Am cumpărat două crăciuniţe de la un supermarket, acum un an şi de atunci nu au crescut deloc, florile pe care le aveau când le-am cumpărat s-au uscat, unele au căzut înaite de a se deschide şi altele nu au mai făcut.Îmi poţi spune ce să fac? te rog mult, trimite-mi un mail cu sfaturi sau eventual cu linkuri unde pot găsi astfel de sfaturi. Mulţumesc.

  Apreciază

  • # Bun venit Carmen! Mulţumesc pentru vizită.
   Cât priveşte sfaturile pentru Crăciuniţă….să ştii că nu mă pricep. Nu sunt specialist, deşi mi-ar plăcea! Poate pe internet să găseşti ceva sau la vreun specialist. Sunt mai mulţi cu bloguri pe aici, care chiar se pricep la flori. Şi eu am cumpărat flori cărora nu le-au plăcut condiţiile de la mine de acasă şi chiar s-au uscat, spre regretul meu. La unele am încercat să le schimb ghiveciul şi pământul şi nu cred că am ales pe cel mai bun pământ de flori. Altele aveau tot felul de paraziţi care le stânjeneau serios creşterea. Şi apa trebuie să fie cât mai pură, nu cea cu clor de la chiuvetă. Preferabil de ploaie. Ar fi mai multe. Poate reuşesc să revin cu alte informaţii. Succes!

   Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 501 alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: