Crăciuniţă de …primăvară!

Crăciuniţa (sau Crăciunelul) este o plantă deosebit de frumoasă, ale cărei flori ne bucură în perioada Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, de unde şi numele ei. Este o încântare să o vezi împodobită cu atâtea flori viu colorate, cu petale delicate şi stamine lungi, fine. Flori care rezistă mai multe zile. Se întâmplă ca “programul de înflorire” al Crăciuniţei să nu respecte întocmai …calendarul, aşa cum ne-am aştepta, iar ea să înflorească mai devreme sau mai târziu de Crăciun. Contează, probabil, şi condiţiile în care ea se dezvoltă.

Oricând ar înflori, frumuseţea Crăciuniţei ne bucură privirile şi ne încântă sufletul! Oare se poate să nu iubeşti o floare care îţi dăruieşte atâta splendoare?

About these ads
Published in: on 05/03/2010 at 1:13 am  Comments (2)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2010/03/05/craciunita-de-primavara/trackback/

Feed RSS pentru acest post.

2 comentariiLăsați un comentariu

  1. Te rog frumos, dacă nu cer prea mult să îmi dai nişte sfaturi despre Crăciuniţă. Am cumpărat două crăciuniţe de la un supermarket, acum un an şi de atunci nu au crescut deloc, florile pe care le aveau când le-am cumpărat s-au uscat, unele au căzut înaite de a se deschide şi altele nu au mai făcut.Îmi poţi spune ce să fac? te rog mult, trimite-mi un mail cu sfaturi sau eventual cu linkuri unde pot găsi astfel de sfaturi. Mulţumesc.

    • # Bun venit Carmen! Mulţumesc pentru vizită.
      Cât priveşte sfaturile pentru Crăciuniţă….să ştii că nu mă pricep. Nu sunt specialist, deşi mi-ar plăcea! Poate pe internet să găseşti ceva sau la vreun specialist. Sunt mai mulţi cu bloguri pe aici, care chiar se pricep la flori. Şi eu am cumpărat flori cărora nu le-au plăcut condiţiile de la mine de acasă şi chiar s-au uscat, spre regretul meu. La unele am încercat să le schimb ghiveciul şi pământul şi nu cred că am ales pe cel mai bun pământ de flori. Altele aveau tot felul de paraziţi care le stânjeneau serios creşterea. Şi apa trebuie să fie cât mai pură, nu cea cu clor de la chiuvetă. Preferabil de ploaie. Ar fi mai multe. Poate reuşesc să revin cu alte informaţii. Succes!


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 372 other followers

%d bloggers like this: