Scorpions – 40

Eram prin anii de şcoală, pe vremea răposatului, când ne mai cădeau prin mână unele reviste şi almanahuri – singurele publicaţii mai îndrăzneţe, din care mai aflam despre artişti, formaţii, concerte. Ţin minte că le dădeam din mână în mână şi le citeam pe nerăsuflate. Iar cele ce veneau de afară…erau marfă rară! Încercam să fim la curent cu muzica acelor ani. Şi reuşeam!

Într-o astfel de revistă am citit pentru prima oară despre cei de la Scorpions şi muzica lor. Când am aflat că un coleg are o bandă de magnetofon cu Scorpions, atâta l-am bătut la cap să-mi înregistreze şi mie o casetă cu ei. Şi ce-am mai ascultat-o….

Deunăzi, am auzit la tv că Scorpions vor veni în România cu ocazia ultimului lor turneu. Un turneu de adio după …40 de ani de activitate!  40 de ani în care au încântat atâtea generaţii de admiratori, cu melodiile lor frumoase. Ce-ar fi fost efervescenţa anilor ’90 fără celebra „Wind of Change”?

Am reascultat cu plăcere melodiile lor. Ce simplu e acum să cauţi şi să asculţi toate acestea… O poţi face şi de pe un telefon mobil. Dar ce emoţii şi ce bucurie aveam atunci, când cu greu puteam procura aceste melodii.

Ascultaţi şi voi! Sigur o să vă placă.

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2011/02/12/scorpions-%e2%80%93-40/trackback/

RSS feed for comments on this post.

21 comentariiLasă un comentariu

 1. Muzica lor ma unge la suflet in momentele cand ma simt down. Bravo lor!

  Apreciază

  • # Chiar că „unge la suflet”! Nu te mai saturi să-i asculţi!

   Apreciază

 2. Eu fac parte din generatia care obtine usor aceste melodii…Atunci cred ca savurati mai bine muzica si o „cerneati” mai bine pentru ca sita era fina…acum cand sita e cu ochiuri mari cad si multe gunoaie din pacate.

  Apreciază

  • # Şi acum e multă muzică bună, dar parcă prea e o avalanşă de lucruri îndoilenice, care le sufocă pe cele bune. Aşa cum ai zis: „e sita prea rară”! 😀 Dar şi gusturile trebuie educate, formate. Îmi place, de exemplu, sloganul celor de la Romantic FM: „muzică, nu zgomot”! Păi nu?

   Apreciază

 3. Daca o sa zic ca e aproape imposibil sa nu-ti placa Scorpions, ma vei acuza de subiectivism? 😉
  Am auzit si eu de ultimul concert in Romania, in ultimul mega-turneu ce-a inceput deja, si zau ca mi-as dori s-ajung acolo cu cineva…

  Apreciază

  • # Ba să ştii că nu ai cum să fii acuzat de subiectivism, dragă Teo! Ai dreptate: nu ai cum să nu-i admiri pe cei de la Scorpions!
   Îţi doresc să ajungi la concertul lor şi să ne spui şi nouă cum a fost! 🙂

   Apreciază

 4. […] Elena, Gabriela Neagu, Gabriela Savitsky, Gând licitat, George Valah,  Giana, Link Ping, Lumea lui Alexandru, Melami, Mirela Pete, Adela, Secret, Rimele tineretii, Se poate, Simion Cristian, Stropi de suflet, […]

  Apreciază

 5. […] Neagu, Gând licitat, George Valah,  Giana, Gradina visata, Iulia Diana Mihai, Link Ping, Lora, Lumea lui Alexandru, Maria Popart,  Melami, Mesterul Manole, Mirela Pete, Nice, Adela, Secret, Rimele tineretii, Se […]

  Apreciază

 6. Apreciază

 7. Apreciază

  • # Absolut superbe melodii! Sărut mâna, dragă Oana! Nu le mai ascultasem de mult timp. Să ai o zi bună!

   Apreciază

 8. Da!! super!! Doamne cate amintiri am pe muzica lor… la chefuri… heheee, ce vremuri…

  Apreciază

  • # E foarte interesant cum asociem melodiile dragi cu momente frumoase din viaţă! Reascultând acele melodii, ne reamintim şi clipele pe care le păstrăm în suflet odată cu muzica.
   O zi frumoasă, Georgiana!

   Apreciază

 9. Am re-descoperit recent „Under the same sun”, îmi suna oarecum familiar şi teribil de plăcut! Asta pe lângă celelalte de mai sus. Mă gândesc că o ştii; dacă nu, zi-mi cum îţi pare.

  Apreciază

  • # Sărut mâna, Cami! Mă bucur să te revăd pe aici. Mersi frumos şi pentru melodie. Nu o mai auzisem de multă vreme. Chiar îmi place. Şi am revăzut în videoclip şi imagini dintr-un film mai vechi, pe teme mai ecologiste.
   Numai bine îţi doresc!

   Apreciază

 10. I will be there 🙂

  Apreciază

  • # Vrem şi nooooi! 🙂
   Sunt minunaţi! După atâţia ani de activitate, muzica lor rămâne la fel de „proaspătă” şi frumoasă.
   Mulţumesc pentru vizită!

   Apreciază

 11. Fac parte din generaţia tânără, poate nu simt muzica lor la fel cum o simţiţi dumneavoastră, însă îmi plac foarte mult.Sunt din Basarabia, şi Scorpions au concertat în Chişinău pe 14 octombrie 2010, concertul acest fiind unul dintre cele mai frumoase evenimente din viaţa mea.Atmosfera pe care au creat-o e nedescris, şi după atâţia ani de activitate tot au o prezentre scenică excepţională!

  Apreciază

  • # Bun venit, Elly! Trebuie să recunosc că sunt …”invidios” pe tine pentru că ai avut şansa de a-i vedea pe viu pe aceşti…magnifici! Da, ştiu să facă o atmosferă minunată. Îmi amintesc ce succes au avut în 1989-1990 cu celebrul „Wind of change”. Sunt nişte adevăraţi artişti! Chiar dacă au anunţat retragerea, sper că îi vom mai auzi şi de-acum înainte, cu melodiile lor frumoase.
   Te mai aştept pe aici. Multe salutări transmit către Basarabia!

   Apreciază

 12. Voi mai intra pe aici, pentru că îmi place blogul dvs şi am citit mai multe lucruri interesante…aş vrea să specific că sunt din Basarabia, dar momentan studiez într-un liceu din Iaşi.
  Salutări şi o seară plăcută!

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: