Remember

Pe pagina Georgianei am revăzut, după foarte mulţi ani, o piesă muzicală deosebită, de care mă leagă multe amintiri.Numai ce am ascultat-o şi mi-am reamintit toate acele împrejurări în care am ascultat prima data Xanadu cu Olivia Newton John.

Era în toamna anului 1984. Eram un „boboc” timid, proaspăt intrat la liceu. Încă nu mă acomodasem cu noua şcoală, unde exigenţele erau cu mult mai mari decât fusesem obişnuit la generală. Descopeream o lume nouă, colegii din anii mai mari mi se păreau atât de emancipaţi, cu preocupări de care nu ştiusem până atunci. Colegul meu de bancă, m-a invitat într-o seară să mergem la …video în oraş. Era o adevărată nebunie, dacă vă mai aduceţi aminte. Vedeam filme şi muzică bună, numai noutăţi de care nu aveam deloc parte la celebrul TVR, mult prea ocupat cu preaslăvirea Fiului iubit al poporului.

Am plecat împreună spre Casa de cultură unde, la subsol, într-o cameră îngrămădită, se strânseseră mulţi tineri în faţa unei mese pe care trona măreţ un televizor color şi un aparat video. Lucru mare! În aerul acela îmbâcsit, cocoţat pe o masă dintr-un colţ, am auzit şi văzut pentru prima dată Xanadu – un film muzical foarte frumos, cu o coregrafie deosebită. Mi-a rămas întipărit în minte şi l-am revăzut de fiecare dată cu multă plăcere. Deşi au trecut atâţia ani de când a fost făcut, vi-l recomand cu bucurie. Mai jos, am pus melodia cu acelaşi nume, interpretată atât de frumos de Olivia Newton John – cântăreaţă în vogă în acei ani atât de frumoşi..

Poate că o astfel de relatare li se va părea…ciudată celor mai tineri, dar aşa erau acele vremuri. După un timp, celebrele vizionări video au fost interzise, aşa că ne-am mutat pe la unii colegi, pe-acasă, care aveau în dotare acele aparate-minune, la care puteam să vedem multe filme bune. Astăzi, cu tehnica extraordinară pe care o avem la îndemână, poţi vedea filme până şi pe telefonul mobil, dar parcă îmi e dor de acele seri petrecute alături de colegi şi prieteni, extraordinar de frumoase.

Amintiri frumoase…

Numai bine, tuturor!

Published in: on 25/03/2011 at 3:30 pm  Comments (14)  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2011/03/25/remember/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 comentariiLasă un comentariu

 1. Fuge vremea!
  Dintr-odată simți că ”ieri„ înseamnă, deja„ a fost odată..
  O seară bună!

  Apreciază

  • # Sărut mâna! Aşa este, în timp ce scriam, realizam că au trecut atâţia ani şi nu-mi dau seama când, atât de repede…
   O seară bună vă doresc şi eu!

   Apreciază

 2. eheeee… şi uite aşa descoperim că suntem atât de apropiaţi de vârste, că am trăit acele vremuri, că avem amintiri asemenea.
  pentru că sunt un mare fan al dansului recunosc că m-au uimit şi m-au impresionat şi pe mine olivia newton john şi john travolta. în xanadu mai dansa încă gene kelly, nu?
  frumoase amintiri, tare mulţumesc că mi le-ai readus în gând.

  Apreciază

 3. Daaa, era şi Gene Kelly! Strălucitor ca de obicei!
  Mă bucur că am găsit „colegi de generaţie”! Ca să mai „povestim” din vremurile acelea frumoase. 🙂
  O seară bună, Psipsina!

  Apreciază

 4. Placuta amintire Alex. Imi amintesc si eu cu placere de aroma acelor ani, adolescenta, … anii de liceu.

  Xanadu a fost intr-adevar un film care aducea o raza de soare in acele vremuri in sufletul multora. Occidentul ni se parea rupt din soare, tot ce produceau ei pe cale muzicala si cinematografica ni se parea o lume deosebita. Poate ca in acei ani a si fost ceva deosebit, oricum occidentul era marcat de alte valori.

  Clipurile muzicale mi s-au parut ca emana ceva mult mai placut decat emana clipurile actuale, ni se prezenta un univers mai plin de lumina, nebazat pe incitarea simturilor sexuale cum se intampla in majoritatea clipurilor actuale. Din pacate multe din clipurile muzicale de azi ar trebui puse cu semnul peste 16 ani. Tragica intorsura freudiana care marcheaza prezentul.

  Sa ramanem totusi la clipele placute ce le-am trait in vremea in care Xanadu era un hit muzical si totodata un film placut 🙂

  Apreciază

  • # Eeeei, bine ai revenit pe aici, dragă Romi! Îţi mulţumesc de vizită.
   Da, ai dreptate, muzica acelor ani avea ceva deosebit şi parcă era mai puţină vulgaritate, ca azi. Un pic de decenţă nu ne-ar strica în aceste vremuri. Plus preţuirea unor valori adevărate.
   Numai bine îţi doresc! 🙂

   Apreciază

 5. Xanadu…frumos! Voiam sa iti amintesc de Grease, dar vad ca ai postat deja o melodie. Mai era Dirty dancing.

  Apreciază

  • Apreciază

  • # Mersi frumos, OanaClara! Frumoase melodii şi filme! Şi-ar mai fi atâtea altele. Poate încercăm să ni le amintim mai mult, ca să nu uităm ceea ce ne-a marcat atât de frumos adolescenţa şi tinereţea.
   Mersi frumos pentru cele postate aici de tine. 🙂

   Apreciază

 6. suntem in momentul in care tineretea noastra a ramas in cutia cu amintiri pe care o purtam in suflet. Mi-a placut si mie piesa aceasta, Xanadu.

  Apreciază

  • # Mă bucur, Gabriela, că ţi-a plăcut. Ne mai amintim şi noi…. Important este ca să avem grijă să umplem „cutia cu amintiri” cu multe lucruri frumoase.
   Numai bine îţi doresc!

   Apreciază

 7. Frumoase amintiri,Alex!Ai dreptate, parca s-a dus farmecul ala…

  Apreciază

  • # Da, s-a cam dus acel farmec, dar mai putem să-l păstrăm în suflet, cu gândul la acei ani frumoşi. Nu?
   Mersi frumos pentru trecere!

   Apreciază

 8. […] Cand suflet zace amortit- […]

  Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: