De cum l-am zărit, la un colţ de stradă, mi-a atras imediat privirea. Nu doar cu silueta frumoasă, umbroasă, cât mai ales cu florile pufoase, de un roz ce ieşea în evidenţă cu putere. Abia acasă am aflat, de pe internet, cum se numeşte acest copac deosebit de frumos: Acacia de Constantinopla. Cu alte cuvinte, un …salcâm de pe alte meleaguri, rudă bună cu frumoşii de pe la noi, cu nimic mai prejos prin florile lor atât de parfumate. Admiraţi-l! Este cu adevărat deosebit!
Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre acest copac, puteţi citi aici .
chiar foarte fain, alex! 😀 nu am văzut niciodată un astfel de copac.
ApreciazăApreciază
eşti un om deosebit, Alex. sincer, mai rar bărbaţi care să observe natura, aşa ca tine 🙂
Uikend frumos!!
ApreciazăApreciază
# Nici eu nu mai văzusem şi tare m-am bucurat că am putut să-l pozez şi să vi-l aduc aici. Numai bine, dragă Cami! 🙂
ApreciazăApreciază
# Sărut mâna, dragă Georgiana! Îţi mulţumesc pentru apreciere, eşti foarte generoasă, dar să ştii că sunt un om obişnuit, cu destule defecte. Vă mulţumesc vouă – prieteni dragi – care mă onoraţi cu prezenţa voastră aici şi cu prietenia pe care o dăruiţi atât de frumos.
Numai bine tuturor!
Îţi doresc o seară şi o duminică minunate, Georgiana!
ApreciazăApreciază
Noi avem în apropiere frumuseţe de-asta şi, când trec pe strada lor, îmi dau capul pe spate după flori, zâmbind larg de încântare.
Florile par a fi foarte asemănătoare cu cele minuscule de mimoză. Doar mărimea pare să difere.
ApreciazăApreciază
# Cami, nu mai văzusem un astfel de copac cu aşa flori minunate! Când l-am zărit, am fost fascinat de frumuseţea şi parfumul florilor. Nici Mimoză nu am văzut, deşi tare mi-ar plăcea să am una şi s-o văd cât este de …”ruşinoasă” 🙂
Îţi doresc numai bine şi cât mai multă încântare în preajma frumuseţilor pe care Dumnezeu ni le dăruieşte din plin!
ApreciazăApreciază
am si eu aproape de munca un copacel din asta. ii admir florile mereu, diafane, delicate, pufusori roz!
ApreciazăApreciază
# Da, e frumos şi are nişte flori deosebite. Când vezi aşa ceva, parcă şi natura îţi zâmbeşte!
Îţi doresc o zi frumoasă, Red! 🙂
ApreciazăApreciază
Heheee, da. O imagine destul de aproape luată ar fi asta:

Frunzele care se văd în fundal se strâng precum umbrela când o închizi atunci când dai cu degetul pe ele.
ApreciazăApreciază
# Ce frumoasă este! Îşi merită din plin numele de …mimoză! 🙂
O zi bună, Cami! Şi mulţumesc pentru poză!
ApreciazăApreciază
Acum vreo 3 ani am vazut pentru prima data minunatii de-astea, undeva la Eforie -Nord. Nu stiam cum se numesc. Am zis ca voi cauta denumirea,dar am uitat pur si simplu. Tare interesante floricele face! 🙂
ApreciazăApreciază
# Da, Oana, are nişte minunăţii de flori! Nu ştiu cum am reuşit să-i aflu numele pe net. Mai mult din…întâmplare!
O zi frumoasă!
ApreciazăApreciază
am in curte un copacel din asta e tare frumos
ApreciazăApreciază
# Sunt superbi! Nu-i vedem la tot pasul.
ApreciazăApreciază
il am pozat pe pagina mea de facebook
ApreciazăApreciază
🙂
ApreciazăApreciază
si eu l-am vazut intr-o zi in bucuresti si pur si simplu m-am indragostit https://www.youtube.com/watch?v=6jmkqHmzuCg salcamii sunt minunati, chiar am vazut la televizor pe NatGeo Wild intr-un documentar despre Amazon. Superb!!!
ApreciazăApreciază
# Aşa este, sunt minunaţi! Dar ăsta este un soi cu adevărat deosebit.
Numai bine! 🙂
ApreciazăApreciază
A si apropo din florile de salcam am aflat o reteta super buna de „flori pane”.
Ingrediente:
Faina
Apa
Zahar
Oua
Ulei
Se face un aluat asemanator cu cel de clatite dar mai gros, cantitatea ingredientelor depinde de cate flori aveti in jur de 2-3 oua, 2 linguri de ulei, 2-3 cani de faina si apa depinde cat cuprinde astfel incat sa fie un aluat gros. Se incinge o tigaie cu ulei in jur 2 degete de ulei incat sa fie o mini baie de ulei. „Ciorchinii” de flori se dau prin aluat astfel incat sa fie acoperiti destul de bine cu aluatul respectiv, se aseaza usor in ulei, se prajesc pe ambele parti pana devin aurii, se scot pe un servetel de hartie se absoarbe extractul de ulei, se da prin zahar tos sau pudra. P.S. trebuie sa fie calde cand le dati prin zahar ca acesta sa se topeasca . Pofta buna sper sa incercati,abea a fost sezonu deci la anu hahaha.
ApreciazăApreciază
# Mersi frumos, Iasmina! Reţeta ta mi-a amintit de bunica mea, care făcea asemenea „gogoşele de salcâm” şi care erau delicioase. La anul musai trebuie să facem! 🙂
ApreciazăApreciază