Măgăruşul

    În drumurile noastre de zi cu zi, întâlnim în cale tot felul de personaje, unele de-a dreptul simpatice,  care ne fac să zâmbim copios, dintr-un motiv sau altul. Şi cine nu are nevoie de un zâmbet aducător de voie bună? Mai ales într-o zi în care ai avut parte de tot felul de greutăţi sau neplăceri, cum se întâmplă adesea.

    Undeva, la o margine de drum, lângă o cale ferată năpădită de buruieni, am zărit într-o zi un măgăruş tare simpatic, moleşit de căldura de afară, cu urechile pleoştite, stând priponit în iarbă. Am lăsat deoparte orice grabă şi m-am dus să-l văd pe urecheat, care m-a privit cu multă atenţie, mirat probabil de aşa un musafir neaşteptat. L-am privit şi eu cu atenţie şi tare mi-a mai plăcut figura lui hazlie, gândindu-mă că poate mă aleg şi cu o cântare măgărească. Era prea cald afară pentru… concerte, aşa că am lăsat pe altă dată.

    Mă gândeam în sinea mea cât de nedrepţi suntem cu aceste animale, atunci când îi numim pe unii semeni de-ai noştri…măgari! Adevăraţii măgăruşi nu au nimic de-a face cu neserioşii cu două picioare. Şi să nu uităm că cei bătrâni aveau o preţuire deosebită faţă de animalul care l-a dus pe spatele său pe Mântuitorul Hristos.

     Aruncând o ultimă privire către simpaticul măgăruş, vă doresc să aveţi un sfârşit de săptămână cât mai frumos! Numai bine, tuturor! 🙂

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2012/06/16/magarusul/trackback/

RSS feed for comments on this post.

19 comentariiLasă un comentariu

 1. Magarus cu urechi de iepurachi! 🙂
  Alex a ai mare dreptate, toti avem nevoie de un zambet ca sa nu uitam ca viata e frumoasa!
  O zi minunata iti doresc!

  Apreciază

  • # Da, sunt atât de simpatici! Ai văzut vreodată un pui de măgăruş? Îţi vine să-l mănânci, cât e de drăgălaş, cu urechile alea mari.
   Numai bine îţi doresc, dragă Melly! 🙂

   Apreciază

 2. cu ce drag ai scris Alex si te inteleg pentru ca si mie imi plac,imi sunt magarusii cu ochii blanzi si aparent docili 🙂
  cand eram mica vedeam in orice magarus magarul cu care Fefeleaga cara pietrele…

  Apreciază

  • # Chiar dacă sunt şi încăpăţânaţi, de felul lor sunt tare blânzi şi simpatici. Şi-acum ţin minte măgarul vecinilor bunicilor mei, care aşa nişte „concerte” trăgea, de răsuna satul de răgetele lui „melodioase”.
   Îţi doresc o seară cât mai frumoasă! 🙂

   Apreciază

 3. Lumea confundă măgăruşul cu asinul.
  WE plăcut, Alex! 🙂

  Apreciază

  • # Şi eu ştiam că este o diferenţă între măgar şi asin, deşi DEX-ul le trece ca sinonime. Oricum ar fi, sunt animăluţe tare drăguţe şi folositoare. Îmi amintesc că bunicul meu zicea că măgarul este „calul săracului”.
   Numai bine, dragă Tiberiu! Îţi mulţumesc de vizită! 🙂

   Apreciază

 4. „Mă gândeam în sinea mea cât de nedrepţi suntem cu aceste animale, atunci când îi numim pe unii semeni de-ai noştri…măgari! ” – sunt absolut de acord cu tine, Alex. E o ofensa, adusa bietelor sufletele, care ne sunt de mare ajutor.
  Am avut si noi acasa un magarus. Nu-l mai avem. Era tare harnicut sarmanul si ne era de foarte mare ajutor. Insa , uneori, era tare incapatanat si doar legat la ochi, isi continua drumul. Era cel mai bun prieten, al fratelui meu….
  Iti doresc o zi minunata Alex, impreuna cu cei pe care ii iubesti tu cel mai mult!

  Apreciază

  • # Cred că ai multe amintiri hazlii despre urecheatul cel hărnicuţ, dar încăpăţânat. M-a amuzat tare mult povestea cu …legatul la ochi. Îmi închipui ce exasperare producea, când vă era lumea mai dragă.
   O noapte minunată şi ţie, dragă Ştefania, alături de cei dragi! 🙂

   Apreciază

 5. e pur si simplu adorabil! 🙂
  ww fain iti doresc…

  Apreciază

  • # Este şi el un drăgălaş, cel mai adesea ignorat, dar el nu se supără. L-am remarcat într-o dimineaţă, în drum spre servici şi m-am gândit să-l aduc aici, să-l vedeţi şi voi.
   O duminică frumoasă! 🙂

   Apreciază

 6. Am să pun un citat care cred că evidențiază tot ce aș vrea eu să spun:

  ”Nu există caracter, oricât de bun și de plăcut, care să nu poată fi distrus prin ridiculizare, oricât de umilă și de lipsită de profunzime ar fi aceasta. Să luăm exemplul măgarului: caracterul lui este impecabil, nu există animal mai umil pe lumea aceasta, și iată, totuși, ce-a făcut din el ridiculizarea. În loc să luăm drept compliment situația în care suntem numiți măgari, noi o luăm în tragic.”

  Citat din ”Wilson Zevzecul”, de Mark Twain

  P.s: Tare frumoase fotografiile, iar măgărușul este adorabil.
  Numai bine!

  Apreciază

  • # Mulţumesc pentru citat! Foarte sugestiv şi potrivit cu ceea ce ar trebui să gândim despre aceste animale pe care le nedreptăţim cu ironiile şi ridiculizările.
   Îţi doresc o zi cât mai frumoasă, dragă Silvia! 🙂

   Apreciază

 7. Si mie imi plac magarusii. Si invariabil ma gandesc la Nastratin Hogea 😀

  Apreciază

  • # Da, da! Uitasem de năzdrăvanul Nastratin, cel care mergea pe măgăruş aşezat invers, cu faţa spre coada urecheatului! 🙂 Mulţumesc pentru această aducere aminte de minunatele poveşti ale copilăriei!
   Îţi doresc o duminică frumoasă! 🙂

   Apreciază

 8. Ce măgăruș drăgălaș ! E chiar păcat să denumim oamenii care au diverse defecte ale caracterului cu nume ca porc, măgar, câine… Jignim animalele ! 😀

  Apreciază

  • # Chiar aşa, doamna Zina! Ele sunt atât de oneste, în felul lor simplu de a fi. Noi, oamenii, îngrămădim atâtea trăsături de caracter şi defecte cât de multe şi tot noi suntem mai „cu moţ”.
   Să aveţi o duminică frumoasă! 🙂

   Apreciază

 9. […] invit la lectură și vă invit să-i citiți pe: Alex Mazilu, Alexandru, Andera, Ars aestetica si pe toti ceilalti iubitori de arte […]

  Apreciază

 10. Simpatic tare măgăruşul. Păcat că n-a avut un colţ de umbră să se adăpostească de caniculă.
  O săptămână frumoasă, Alex!

  Apreciază

  • # Cum spuneam, era aşa de pleoştit de căldură…Noroc cu urechile-i simpatice, că-i mai făceau puţină umbră! 😀
   O săptămână frumoasă şi ţie, dragă Carmen!

   Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: