Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri


Reflexii în oglindă

DSC06065   Ploaia care a venit ieri după amiază peste Târgovişte, a fost un adevărat potop. Parcă s-au rupt norii, iar apele cerului s-au prăvălit grămadă peste lume. Şi, ca să fie spectacolul şi mai înfricoşător, o grindină cumplită a acoperit totul în jur cu bucăţi mari de gheaţă colţuroasă, care au făcut multe pagube prin grădini.  Canalizările oraşului s-au umplut repede, iar maşinile păreau nişte bărcuţe plutitoare pe  râurile apărute dintr-o dată pe străzile oraşului.

   O vară cu năbădăi!

DSC06061

DSC06062

WP_20140613_001Reflexii în oglindă – o idee a lui SoriN şi găzduită de Iulisa. Să aveţi un weekend minunat! 🙂



22 de răspunsuri la „Reflexii în oglindă”

  1. Las’ ca-i buna ploaia(mai putin grindina), ca nu mai consuma „edilii” sa spele strazile.
    Weekend placut!

    Apreciază

    1. # Asta da, e foarte adevarat. Mai ales cand prin oras sunt numai santiere si praf mult, noroc cu ploaia ca mai curata strazile.
      Multumesc frumos de urare. Un weekend frumos sa fie si la tine! 🙂

      Apreciază

  2. oh vai! chiar arata ca dupa potop, reflexia ta în oglinda! 🙂 Sunt sigura ca azi va iesi din nou soarele si apele se vor retrage, florile isi vor ridica din nou cap’soarele si Sara va alerga vesela prin iarba, fotografiata de taticul si mamica ei 🙂 Un weekend de vis va doresc!
    PS: la noi de o saptamana sunt calduri irespirabile, astazi parca temperaturile s-au mai domolit, dar de plouat, nici un picur.

    Apreciază

    1. # Sarut mana, draga Carmen! Asa a si fost, imediat dupa ploaie a iesit soarele, afara s-a incalzit brusc si era o zapuseala de nedescris. Bine ca s-a scurs repede apa de pe strazi, caci nici nu se putea merge prin „rauri”. Cat despre Sara… pe ea o amuzau baltile de pe strada si n-am scapat pana ce n-am trecut putin si prin parc, dupa „ritualul” zilnic.
      Imi inchipui ce neplacut o fi pe la voi cu asa zapuseli, mai ales dupa o saptamana de vacanta frumoasa.
      Numai bine, draga Carmen si un weekend cu veselie! 🙂

      Apreciază

  3. Mie îmi place ploaia (fără grindină) , de-ar ține-o toată vara așa ar fi minunat! 🙂 O prefer căldurii insuportabile și aerului sufocant. Toate cele bune!

    Apreciază

    1. # Sarut mana, draga Irina! Ai dreptate cu caldura mare. Si cat ne-am dorit sa fie mai cald, dupa atatea zile neplacute si racoroase. Sa speram ca nu vom avea o vara prea… caniculara. Si cate-o ploaie racoritoare, este mereu binevenita. 🙂
      Un weekend frumos iti doresc!

      Apreciază

  4. Problema cu ploaia e că atunci când vine, exagerează. Iar în unele localități se ajunge ca plata pentru apa de ploaie deversată în canal, să fie mai mare decât pentru cea menajeră. Și românul tre’ să plătească, dom’le!
    Să ai parte de zile blânde, Alex! 🙂

    Apreciază

    1. # Ziua buna, draga Petru! Asta asa e, uneori ploaia „exagereaza” bine! Cat despre ideea ciudata de a-i taxa pe cetateni pentru apa venita din cer… mi se pare o mare tampenie. De-asta avem niste facturi la apa… aiurea de tot!
      Numai bine iti doresc si un weekend cu veselie! 🙂

      Apreciază

  5. Ehe, dar uite ce frumos a curatat ploaia! A fost un apus superb, cu siguranta…:)

    Apreciază

    1. # In primul rand a fost un aer mai curat si strazile… spalate! Si un apus de soare frumos, caci norii cu ploaia se indepartau spre Bucuresti usor, usor.
      Numai bine iti doresc si un weekend linistit, draga Geanina! 🙂

      Apreciază

  6. Chiar si in aceste conditii pozele sunt frumoase! Duminica trecuta a patit-o si Clujul!
    Zile insorite, dar nu caniculare, sa va fie de-acum!

    Apreciază

    1. # Sarut mana! Am auzit la tv ca vor mai fi si alte zile ploioase si vijelioase. Dar sigur vor fi si foarte calduroase.
      Numai bine si o duminica frumoasa! 🙂

      Apreciază

  7. Setea zilelor de vara se reflecta in picaturile de apa. Minunate fotografii, draga Alex. Iti doresc o dupa amiaza blanda si fara furtuni!

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Gabriela!Mă bucur mult că ţi-au plăcut fotografiile. Trebuie să ne bucurăm şi de asemenea „surprize” ale verii, nu?
      Îţi doresc numai bine şi zile frumoase. 🙂

      Apreciază

  8. Și Bucureștiul are episoade de-astea… vin, trec, apare soarele…și tot așa.
    Zile însorite, Alex!

    Apreciază

    1. # „Bucuroşi le-om duce toate…” de e soare sau ne plouă!
      Mulţumesc mult, dragă Oana. Numai bine şi zile frumoase să fie şi la tine! 🙂

      Apreciază

  9. Imaginile tale, Alex, îmi amintesc cum anul trecut la noi vremea a făcut ravagii, în câteva minuţele, grindina a acoperit pământul cu un strat gros, distrugând tot ce era cultivat, încât am fost nevoiţi să semănăm din nou porumbul şi să plantăm din nou legumele, recolta cartofilor a fost compromisă la fel şi fructele, dar ne-am gospodărit aşa cum s-au făcut şi ne-a ajuns toate. Bunul Dumnezeu a rânduit în aşa fel încât să se facă din toate atât cât să ne ajungă.
    Ai o seară lină, Alex şi-un start bun în noua săptămână! 🙂

    Apreciază

    1. # Ce să-i facem, dragă Ştefania, mai sunt şi astfel de momente neplăcute, când natura ne arată puterea ei, fără să putem face ceva. Mergem înainte şi trecem şi peste astfel de încercări.
      Numai bine îţi doresc şi o săptămână frumoasă! 🙂

      Apreciază

  10. Şi în Bucureşti a plouat tot aşa. Eram gata îmbrăcaţi să ieşim pe uşă spre antrenamentul copilului şi a trebuit să stăm puţin până ce s-a mai domolit. Cu această ocazie am privit mult pe geam şi am văzut şi pietricele de grindină şi stropii imenşi împrăştiaţi în jur de maşini. Copilul era încântat, dar eu mă gândeam că parcă prea multă ploaie a fost în ultima perioadă.

    Apreciază

    1. # Am văzut la ştiri că după episodul din Târgovişte, vijelia s-a mutat la Bucureşti. Şi tot năbădăioasă a fost şi acolo. Sunt convins că micuţului îi plăcea spectacolul furtunii. 😀
      Numai bine zi zile senine! 🙂

      Apreciază

  11. haoleu, Alex, ce „potopu’ lu’ Noé”… 🙂 cam asa a fost si-n judetu'(département) vecin cu-al nostru zilele-trecute… calendaristic vorbind, pâna pe 22/6 e înca primavara, asa ca… wait and see! 🙂
    * * *
    sanatate, o zi senina si-o saptamâna pozitiva! 🙂 P.S. ieri a fost ziua taticilor în Franta, iata-ne cei 2 copii(adulti de câtiva ani!) la vârsta printesei tale, pup-o mama pe ea: 🙂

    Bonne fête à tous les papas! Happy Papa’s day!:-)

    Apreciază

    1. # Sărut mâna şi mii de mulţumiri pentru gândurile bune. N-am ştiut de aceasta zi cu destinaţie… „specială” pentru tătici. Mi-au plăcut tare mult pozele cu micuţii, deveniţi între timp oameni mari. Of, ce repede mai trece timpul ăsta… Cu fiecare zi care trece, mă minunez de Sara ce repede creşte.
      Mulţumesc mult pentru vizită. Zile frumoase şi numai bucurii, M-me Melanie! 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu