Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri


Apropierea toamnei…

WP_20140818_011   Începutul acestei veri a fost unul cu o vreme tare capricioasă. Era frig, a plouat mult şi ne întrebam cu toţi dacă vom avea şi zile călduroase.  Şi au venit şi zilele călduroase, unele de-a dreptul caniculare. Numai că timpul zboară repede, iar natura îşi urmează cursul ei, după legile care o guvernează. Că vrem, că nu vrem, vara este pe sfârşite, iar afară deja… miroase a toamna care se apropie! Spuneau cei bătrâni, cu mult umor, că dacă a trecut Sfântă Mărie (15 august)… poţi să-ţi pui şi pălărie. Dintr-o dată verdeaţa de afară s-a schimbat la faţă, verdele crud s-a copt şi a început să se îngălbenească, iar copacii au început deja să-şi lepede frunzele. Iarba de pe alei parcă ar fi arsă, ziua a început să se scurteze, iar dimineţile şi serile sunt mai răcoroase. Mai sunt doar câteva zile din luna august şi ne pregătim să intrăm în prima lună de toamnă. Deja? Of, dar repede a mai trecut şi vara asta. Chiar dacă vor mai fi destule zile călduroase, nu va mai fi aceeaşi căldură din miezul verii. Nici lumina soarelui nu mai este la fel… Şi pe feţele copiilor se vede o oarecare îngrijorare, căci vacanţa se apropie de sfârşit, iar pregătirile pentru şcoală trebuie să înceapă. Încet, încet, o să ne obişnuim cu toate acestea, precum şi cu gândul că s-a mai dus încă o vară din viaţa noastră…

WP_20140818_012

WP_20140818_008

WP_20140818_010

   Vă doresc să vă bucuraţi din plin de ultimele zile ale verii! 🙂

Reflexii… – o idee a lui SoriN.



27 de răspunsuri la „Apropierea toamnei…”

  1. Ultima fotografie imi place foarte-foarte! E si o frumusete acolo 🙂
    Reflexiile razelor Soarelui sunt… speciale! Ca si cum ai fotografiat sclipirea unui blit…
    Hm… Pe aici a nins sanatos in aprilie, deci si primavara a inceput cu nabadai; vara a inceput cu ploi… Sper ca toamna nu va incepe cu ninsori! :)) Orice inceput pare a fi mai dificil dar apoi lucrurile decurg lin.
    Ce repede a trecut vara?! Dar cat de repede a trecut anul n-ai observat?! 🙂
    Zile fericite iti doresc, cu drag!

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Diana! Mă bucur mult că ţi-au plăcut pozele mele. Ieşisem cu Sara la plimbare şi aşa s-a mai bucurat când a văzut atâtea păpădii pufoase, încât s-a oprit să culeagă. Atunci am făcut aceste poze.
      Şi eu sper să avem o toamnă mai blândă şi fără năbădăi, precum celelalte anotimpuri.
      Numai zile frumoase să fie şi la tine! 🙂

      Apreciază

  2. Ultimele zile de vara… De fiecare data ne despartim cu greu de ea. Pentru mine a fost deosebita, pentru ca in decembrie ne-am mutat in acest oras, asa ca am avut bucuria sa descopar si sa traiesc momente fabuloase. Desi am locuit relativ aproape (100 km) am realizat dupa ce ne-am mutat cat de putin am cunoscut Toronto. Fiecare week-end a fost prilej de cunoastere si relaxare, am adunat o multime de amintiri, am facut o multime de poze si inca mai avem multe de explorat. Imi propun un proiect in care sa va dezvalui din ceea ce am vazut. Dar am nevoie sa imi lungesc cumva ziua, pentru ca 24 de ore nu imi ajung zilnic. Asa ca sper pe viitor sa pun in practica acest lucru, Deocamdata ma bucur de ultimele zile de vara. In Canada toamna e numita o a doua primavara, pentru ca daca in Romania avem nuante de ruginiu, galben, maro, aici pomii imbraca si palete de rosu intens, visiniu, galben. Mi s-a parut extrem de ciudat in prima toamna aici. O sa revin cu poze cand se instaleaza doamna toamna, dar nu ma grabesc in acest sens… 🙂 Va urez un sfarsit de vara cat mai placut. Aici temperatura a fost mai prietenoasa decat in Romania, asa ca ne-am cam bucurat de toata perioada. Dar o sa revin cu poze, ca mi-e plina tolba 😀

    Apreciază

    1. # Mă bucur că ai avut o vară frumoasă, într-o zona atât de frumoasă. Aştept să ne arăţi poze cu celebra „vară indiană”, cu acele culori superbe.
      Mulţumesc pentru vizită. Numai zile frumoase îţi doresc şi eu! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  3. Să fiu sincer, mă bucur că trece vara fiindcă nu suport temperaturile prea ridicate. Aștept ca toamna să pună stăpânire pe vii și livezi, să ne ofere must și castane coapte la colț de stradă, precum și alte bunătăți cu care ne răsfață de obicei.
    O zi rodnică îți doresc, dragă Alex! 🙂

    Apreciază

    1. # Salutare, dragă Petru! Că vrem, că nu vrem, toamna va veni. Numai să fie mai blândă şi mai puţin năbădăioasă, ca să ne bucurăm de frumuseţea acestui minunat anotimp.
      O zi frumoasă îţi doresc şi eu! 🙂

      Apreciază

  4. Cu parere de rau constat ca este frig.Noaptea si dimineata trebuie haine mai groase, iar eu care sint friguros tremur pina la lucru- merg pe jos.
    Foarte faine pozele tale,mai ales cea in care se vede o printesa ceva mai rasarita si care culege puf.
    Sa fiti fericiti!

    Apreciază

    1. # Ziua bună! Tocmai asta am constatat şi eu de câteva zile, că s-a răcorit. Aşa că, seara nu mai merge ţinuta de vară cu pantaloni scurţi şi şlapi. Mă bucur că ţi-a plăcut şi prinţesa mea micuţă, mare amatoare de puf de păpădie.
      Numai bine şi zile frumoase! 🙂

      Apreciază

  5. eu iubesc primavara si toamna fara luna noiembrie, tocmai pentru ca e calma, calda atat cat trebuie si plina de culoare 🙂
    Sara e mereu o dulce primavara!

    Apreciază

    1. #Sărut mâna, draga Pandhora. Recunosc că am aceleași preferințe ca si tine, dar îmi place si vara, căci e anotimpul vacanţelor. Mă bucur că ti-a plăcut postarea si de micuța Sara. Numai bine iti doresc si un weekend frumos! 😊

      Apreciază

  6. Frumoasa descriere completata superb de fotografii inspirate. Anul acesta la noi a fost vreme mai frumoasa ca de obicei, am avut parte de minunate zile de vara, dar… asa cum spui, toamna da semne ca e aproape. Le vom lua pe toate, asa cum vin, spun batranii 😉
    Sara este o scumpa! Ce rochita draguta are! :)) a inceput „faza roz”? 🙂
    Un sfarsit de vara frumos va doresc, sunt sigura ca vei profita de fiecare zi cu soare, sa iti scoti familia la plimbare.
    Un start bun in weekend, Alex draga!

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Carmen! Mă bucur că ţi-a plăcut postarea mea. Aşteptăm cu bucurie şi toamna şi tot ceea ce va mai veni. Sănătoşi să fim!
      Sărut mâna şi pentru gândurile frumoase despre micuţa noastră Sara. Da, suntem la etapa roz, culoare pe care o preferă la multe rochiţe. La vârsta asta minunată, toate culorile acestea vii sunt frumoase.
      Numai bine să fie şi la voi şi o nouă săptămână cât mai frumoasă! 🙂

      Apreciază

  7. Nu conteaza ca vara s-a sfarsit. La voi in ograda, soarele straluceste mereu, cu fustita roz si codite blonde.

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Gabriela. Aşa este, micuţa noastră este bucuria care ne luminează inimile!
      Numai bine îţi doresc şi zile senine! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  8. Vara asta a trecut foarte repede pentru mine in general, desi a fost si o saptamana care mi s-a parut ca a durat un an :)) dar cu toata voia buna inainte caci dupa toamna vine iarna, vine zapada si mai ales vine Mos Craciun :))

    Apreciază

    1. # Foarte optimistă viziunea ta despre trecerea timpului. Aşa că… să ne bucurăm cu toţi de tot ce va urma.
      Numai bine, Zdwuby! 🙂

      Apreciază

  9. Hihi ! Cei bătrâni ziceau altceva de pălărie, din câte îmi amintesc eu ! 😆
    Covorul de frunze galbene e tare frumos, cât timp mai strălucește soarele pe cer. În noiembrie va fi mai trist…

    Weekend plăcut, Alex !

    Apreciază

    1. # Ha, ha! Ştiu ce spuneţi, doamna Zina. Varianta originală este de tot hazul, dar n-am putut s-o pomenesc aici. În orice caz, este clar că vara e pe sfârşite, dar vor urma încă multe zile frumoase, căci şi toamna este atât de generoasă în frumuseţe şi culori.
      Vă doresc numai bine şi o nouă săptămână plină de bucurii! 🙂

      Apreciază

  10. printesa e printesa! 🙂
    frumoase imagini!
    bucuros sa va fie weekendul! 🙂

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Geanina! Aşa este, la vârsta lor, toate fetiţele sunt adevărate prinţese. Mă bucur că ţi-au plăcut fotografiile.
      Numai bine şi o nouă săptămână cu bucurii! 🙂

      Apreciază

  11. la multi ani, draga Alex!
    sa traiesti cu numele si distractie maxima azi! 🙂

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Pandhora! Îţi mulţumesc din suflet pentru urare. Abia azi am reuşit să-ţi răspund. Numai bine îţi doresc şi eu şi zile cu bucurii! 🙂

      Apreciază

  12. Daca-i fara ploaie multa, toamna este frumoasa, zic eu. Niciun alt anotimp nu ne incanta cu asa culori cum o face ea.
    Multumiri pentru muzica si zile vesele sa va fie si in toamna!

    Apreciază

    1. # Aşa este, toamna este un anotimp minunat în frumuseţi. Bine, pentru mine primăvara rămâne pe primul loc în preferinţe, ca unul ce sunt născut în luna lui Florar.Sărut mâna şi o toamnă frumoasă vă doresc! 🙂

      Apreciază

  13. La multi ani, in zi de Sfant 🙂 Cu bucurii si sanatate si tot ce e mai bun pentru tine! Zi cat mai frumoasa, Alex!

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Oana! Îţi mulţumesc din inimă pentru urare şi gânduri bune. Tot binele ţi-l doresc şi eu şi numai zile frumoase! 🙂

      Apreciază

  14. Una Serie Muy Buena, Ha Sido Un Placer Descubrir Tu Blog… Un Saludo.

    Apreciază

Lasă un comentariu