Familia Ham-ham

DSC06625   V-am tot povestit pe aici despre numeroasa familie căţelească din curtea părinţilor mei, mari iubitori de animale. Pe lângă cei din ogradă, fiecare cu postul şi cu misiunea sa de pază, mai sunt şi cei de la poartă, bieţi maidanezi pripăşiţi pe lângă vechea „epavă” de maşină a tatălui meu, pe care tot speră că o va duce la celebrul program „rabla”.  De mers, nu mai merge săraca, dar este tare bună pentru căţeluşii pripăşiţi pe sub ea, care păzesc bine intrarea în curte şi îşi primesc pentru asta răsplata din plin. Fiind rost de mâncare, nu mai pleacă de acolo, aşa că ei sunt echipa din exterior pentru paza curţii. Când cineva îşi exprimă dorinţa de a adopta un câine, are de unde alege, iar mama îi plasează cu bucurie la oameni buni şi primitori. Din păcate, atunci când a început agresiva campanie împotriva maidanezilor, oameni de bine din zonă, au găsit de cuviinţă să-i otrăvească pe unii dintre ei, deşi nu deranjau pe nimeni, cu nimic. Unii au reuşit să scape şi şi-au reluat misiunea de pază, la poarta curţii, după ce a trecut… urgia.

   Într-o zi, una dintre căţeluşele maidaneze a venit de undeva însoţită de cinci căţeluşi tare drăgălaşi. Cred că le-a explicat că acest loc este unul bun, unde pot să primească îngrijire. La început au fost tare sfioşi, apoi au ieşit cu îndrăzneală afară, lătrând cu voci subţirele şi vesele. Până seara, doi dintre ei au fost deja adoptaţi, urmând să fie plasaţi şi ceilalţi, căci doritori s-au găsit. I-am fotografiat, atât cât mi-au permis ei, căci sunt iuţi ca nişte zvârlugi. Sper să crească mari şi să-i bucure pe cei care s-au îndurat de aceste sufleţele mici şi drăgălaşe.

DSC06612Cine-i mic şi bea lăptic? 🙂

DSC06613Suntem mici, dar am învăţat să lătrăm!

DSC06630   El este Bobiţă, căţelul salvat anul trecut, mare „degustător de apă” (dacă-l mai ţineţi minte). Acum s-a făcut mare dulău şi-i cam place să „capseze” vizitatorii, aşa că, pe timpul zile stă legat. Aici îşi arată „zâmbetul cu dinţi” din dotare. 😀

DSC06627   Bobiţă şi Lizica – prietena lui cea mai bună, care patrulează prin toată curtea cu o viteză ameţitoare.  Iar la lătrat…. este mai gălăgioasă decât sirena Poliţiei!

DSC06318Parcă ar cânta la fluier! Ei, roade şi el un băţ, în joacă! 🙂

DSC06648   Uriaşul Lulu – şi el adoptat de pe stradă. Un câine serios, care latră rar şi gros şi care are o forţă de temut. Dar este cel mai recunoscător câine din lume, căci nu uită că a fost salvat de la moarte, de pe stradă.

DSC06614   Seniorul Ţuchi – marele şef de haită al curţii, despre care am să vă scriu mai multe altă dată, căci a împlinit deja 14 ani de când slujeşte familia noastră cu toată dragostea lui de căţel. Este sufletul întregii curţi şi toată lumea îl iubeşte. Un câine deosebit de bun şi devotat.

   Promit să vă mai scriu despre câinii părinţilor mei. Nu este zi în care ei să nu aducă bucurie în sufletele celor care au ales să-i iubească şi să-i îngrijească. Ce-ar fi lumea aceasta fără aceste fiinţe minunate? Avem nevoie de aceste vietăţi, care ne fac viaţa mai frumoasă.

   Să aveţi o săptămână cât mai bună! 🙂

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2014/09/15/familia-ham-ham/trackback/

RSS feed for comments on this post.

17 comentariiLasă un comentariu

 1. N-a putut decât să mă încânte postarea asta 🙂 !
  I-am cunoscut,astfel,personal pe toți eroii poveștilor tale !!!
  Oameni tare buni și suflete nobile sunt părinții tăi ! Să-ți trăiască sănătoși !!!
  Mulțumesc frumos

  Apreciază

  • # Mulţumesc din suflet pentru frumoasele gânduri şi urări. Mă bucur că ţi-au plăcut „eroii” cu blăniţă.
   Numai bine îţi doresc şi zile frumoase! 🙂

   Apreciază

 2. sunt atat de frumosi! fiecare in felul lui….
  cu drag am citit despre ei…
  ii ador!
  o saptamana faina, Alex!

  Apreciază

  • # Sărut mâna, dragă Geanina. Bine ai zis că toţi sunt frumoşi, fiecare în felul său. Mă bucur mult că ţi-au plăcut bănoşii.
   Şi eu îţi doresc o săptămână minunată şi veselă! 🙂

   Apreciază

 3. E chiar fioros Bobiță, nu glumă! 🙂 Zâmbește mai mult a rânjet, așa 😆 .
  O săptămână frumoasă, Alex!

  Apreciază

  • # He, he! Face aşa numai ca să impresioneze, dar e un căţel simpatic şi jucăuş. Dar, aşa cum scriam, mai încearcă să „clănţăne” pe unii vizitatori.
   Mulţumesc de urare. Numai bine îţi doresc şi eu, dragă Irina şi zile cu bucurii! 🙂

   Apreciază

 4. Parintii tai sunt niste oameni minunati.Sa lea dea Dumnezeu multa santatate ca sa mai creasca multi catelusi si catelandrii.Foarte simpatici toti!

  Apreciază

  • # Mulţumesc mult pentru apreciere şi gânduri bune. Sigur vor mai fi şi alţi căţei în grija părinţilor mei, căci toţi care s-au ivit au avut parte de dragostea lor.
   Îţi doresc zile de toamnă frumoase! 🙂

   Apreciază

 5. nu-i cunosc dar sa stii ca ii iubesc pe parintii tai…
  sunt atat de oameni, atat de firesc oameni…
  sa li se intoarca binele inmiit, le doresc din tot sufletul!

  suflete cu blanita, ei nu-si doresc decat sa aiba pe cine iubi…

  Apreciază

  • # Sărut mâna, dragă Pandhora! Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Am să le transmit părinţilor mei gândurile tale. Te asigur că toate aceste sufleţele cu blăniţă vor fi în siguranţă şi iubite, atâta vreme cât vor fi alături de părinţii mei.
   Îţi doresc numai bine şi multe bucurii! 🙂

   Apreciază

 6. Mi-a făcut mare plăcere să-ți cunosc sufletele patrupede, iar pe unii dintre ei să-i revăd. Sunt foarte drăgălași, mai ales cățeii, așa cum sunt cu toții la vârsta lor. Ce noroc că au găsit la voi o oază de iubire și găzduire!
  Să fiți binecuvântați pentru bunătatea voastră, Alex! 🙂

  Apreciază

  • # Salutare, dragă Petru! Mă bucur mult că ţi-au plăcut pozele cu prietenii noştri necuvântători. Mie îmi place să-i alint zicându-le… „şarle”.
   Mulţumesc mult pentru gândurile bune.
   Numai bine şi ţie şi zile frumoase! 🙂

   Apreciază

 7. Fapturi inocente ! 🙂

  Apreciază

 8. ce fotoreportaj frumos! Alex draga, cat de bine ai surprins in fotografii si cuvinte cateii de pe lânga casa parinteasca! Sunti oamnei tare buni si precis cateii va iubesc. Sa aveti parte doar de clipe frumoase!
  O saptamâna minunata sa aveti, Alex draga!

  Apreciază

 9. Un articol frumos, despre oameni cu suflet frumos și vietățile cărora le-au salvat viața. Să fiți sănătoși cu toții, oameni buni.
  Despre căței, ce să zic… Știi cât îi iubesc pe toți, dar ”Zâmbărețul” și Lizica mi-au plăcut cel mai mult.

  Să ai zile frumoase, Alex ! 🙂

  Apreciază

  • # Sărut mâna, doamna Zina! Vă mulţumesc din suflet pentru gândurile frumoase. Am să le transmit părinţilor mei.
   Mă bucur că v-au plăcut căţeii noştri. Sunt nişte simpatici. Iar „Zâmbăreţul”… este o mare figură.
   Numai zile frumoase să aveţi şi dumneavoastră! 🙂

   Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: