Ziua Regelui

Regele-Mihai-I-al-Romaniei   Astăzi, 25 octombrie, aniversăm ziua de naştere a Majestăţii Sale – Regele Mihai I. O aniversare regală a unei personalităţi ce impune respect şi admiraţie la cei 93 de ani de viaţă. O viaţă îndelungată şi pilduitoare pentru toate generaţiile de români. Un simbol viu al istoriei acestui popor şi o mărturie adevărată a celei mai bune perioade din istoria acestui popor – perioada regalităţii –  când românii şi-au câştigat cel mai mare prestigiu în lume. Tocmai la această perioadă ar trebui să ne gândim, în aceste vremuri atât de tulburi, dorindu-ne revenirea la normalitate, la valorile pe care le-am cam uitat, la locul pe care România merită să-l ocupe cu adevărat în rândul ţărilor lumii, cu demnitate şi onoare.

   În persoana Regelui Mihai, avem parte de istoria vie a naţiunii şi nu doar de ceea ce putem citi în pagini îngălbenite ale unor cărţi. Îmi amintesc cum bunicul meu îmi povestea cu emoţie şi admiraţie despre Regele Mihai, pe care mi-l arăta pe monedele vechi cu efigia Regelui, păstrate prin sertarele cu amintiri. Şi îmi spunea cum, în timpul serviciului militar, a avut ocazia să-l vadă printre soldaţii români care se pregăteau să meargă pe front. S-a oprit în dreptul unui tânăr din Bărăgan şi l-a întrebat cum îl cheamă şi de unde este. Un moment de neuitat! Peste mulţi ani, l-am întâlnit şi eu pe Rege, iar emoţia acelor clipe nu se poate uita. Aş fi vrut să-i mai fi putut povesti bunicului meu că şi eu l-am văzut pe Regele românilor… Este un lucru deosebit că încă îl mai avem printre noi, că este încă în mijlocul poporului pe care îl iubeşte. Şi poate ar trebui să ne gândim cât de mare nevoie avem de un conducător înţelept, mai presus de zbaterile şi tulburările sterile pe care le vedem la tot pasul în societatea noastră. Majestatea Sa poate fi liantul unităţii acestui popor şi garanţia unui progres pe care îl tot aşteptăm de peste douăzeci şi cinci de ani. Ca un pod care uneşte trecutul de un viitor pe care ni-l dorim cât mai bun pentru noi, copiii noştri şi ţara noastră.

   La mulţi ani fericiţi, Majestate! Să ne trăiţi întru mulţi ani!

The URI to TrackBack this entry is: https://alexandrone.wordpress.com/2014/10/25/ziua-regelui/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 comentariiLasă un comentariu

 1. Frumos omagiu ai dedicat regelui românilor, Alex!
  Dumnezeu să-i dea multă sănătate regelui Mihai I, mulţi ani de acum înainte.
  Din păcate conducătorii noştrii de la revoluţia din ’89 până în prezent au dezbinat românii şi au distrus cu ideile, egoismul, lăcomia lor, totul în ţara asta, industrie, agricultură, învăţământul, sănătatea, iar nevoile i-au alungat pe români din ţară. Cine ştie cum va fi viitorul? Sunt sceptică că vom avea un viitor luminos şi tare aş mai vrea să mă mint.
  O duminică minunată îţi doresc, Alex şi numai bucurii! 🙂

  Apreciază

  • # Sărut mâna, dragă Ştefania! Bine ai zis despre situaţia din ţara noastră, dar greu mai este să mai sperăm în mai bine, după atâţia ani de jaf şi gospodărire proastă a întregii ţări. Ne trebuie neapărat un om al echilibrului, căci ce am avut până acum…
   Numai bine şi ţie şi s-auzim numai de bine! 🙂

   Apreciază

 2. Un om de valoare, cinste lui!Multumim ca mi-ai adus aminte!

  Apreciază

 3. Personalitatea și calitatea educației unui rege se realizează de-a lungul generațiilor, iar regele Mihai al României a fost un exemplu de modestie, demnitate și patriotism. Rândurile tale aduc cinstire celui care a fost și este printre cei mai mari români ai neamului.
  Să-ți fie duminica încununată cu raze de soare, Alex! 🙂

  Apreciază

  • # Frumos ai spus despre personalitatea acestui mare om. Şi cât s-au străduit unii sau alţii să-i terfelească imaginea cu tot felul de minciuni. Un om de o mare prestanţă şi mare înţelepciune. Nu s-a coborât niciodată la nivelul celor care l-au tot jignit. Iar asta este o mare lecţie de nobleţe. Este minunat să-l avem încă alături de tot poporul.
   Numai bine îţi doresc şi o săptămână frumoasă, dragă Petru! 🙂

   Apreciază

 4. Sa ne traiti,Majestate !

  Apreciază

  • # Să-i dea Dumnezeu sănătate şi viaţă lungă, căci sigur va mai face multe pentru ţara noastră, pe care o iubeşte atât de mult.

   Apreciază

 5. un om frumos!
  la multi ani cu sanatate!
  o saptamana superba!

  Apreciază

  • # Un om de care avem multă nevoie. Bine ai zis: „un om frumos”!
   Mulţumesc de salutare. O săptămână frumoasă să fie şi la tine, dragă Geanina!:-)

   Apreciază

 6. La multi ani, Majestate!

  Apreciază

 7. Frumos omagiu! Si mie mi se pare ca avem un noroc fantastic ca Regele este inca este printre noi, alaturi de noi, insa cati dintre romani apreciaza acest lucru cu adevarat? Putini, din pacate! E drept c-avem nevoie de astfel de modele, insa schimbarea in societatea noastra se intampla tare greu – uita-te numai cat a durat tranzitia, daca s-o fi terminat oare. Schimbarea trebuie sa porneasca de la fiecare dintre noi si abia atunci vom vedea o alta Romanie, mai buna, mai prospera. O saptamana frumoasa!

  Apreciază

  • # Sarut mana, draga Alina!
   Iti multumesc pentru frumosul comentariu. Ai mare dreptate, asa avem noi, romanii, „noroc” de asteptari grele si schimbari tare caznite. Avem noroc ca mai avem printre noi mari personalitati, precum M.S. Regele Mihai si alti oameni de seama. Fara modele solide si valabile, la cine ne-am raporta. Caci vedem bine ce tare sunt promovate nulitatile si non-valorile, de parca acestia ar trebui sa fie modele pentru oamenii acestei tari.
   Sa speram ca vom reusi ca natie sa revenim pe calea cea mai buna, a progresului acestei tari, in randul marilor natiuni.
   Si eu iti doresc o saptamana minunata! 🙂

   Apreciază


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: