Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri


Sara şi… Bau-bau!

   Cine nu a auzit de „celebrul” Bau-bau? Câţi copii de azi sau de odinioară nu s-au speriat la auzirea numelui fiorosului personaj, cu care cei mari încercau să potolească năzbâtiile micuţilor? Şi, culmea! au dus mai departe „tradiţia”, spunând şi altora despre Bau-baul cel urât, care mănâncă copii. Brrrr!

   Într-o zi, mă pomenesc că Sara îmi spune că îi este frică de Bau-bau. Am întrebat-o cine i-a spus una ca asta, dar nu mi-a răspuns sau n-a ştiut ce să-mi răspundă. În altă zi, în parcul de joacă, o fetiţă mai mare i-a pomenit Sarei de Bau-bau, iar ea a început să scâncească, de parcă se temea să nu vină lighioana cea urâtă. Ce idee mi-a venit atunci? Le-am luat pe amândouă lângă mine şi le-am întrebat dacă ştiu cine este Bau-bau şi cum arată el. Niciuna nu ştia! Am început să râd şi le-am zis că Bau-bau este…. căţelul negru din vecini, care latră ca un zăpăcit la lumea de pe stradă, dar mai ales la biciclişti. Altfel… este un căţel simpatic, căruia îmi place să-i dau oase, atunci când rămân de la masă, iar el dă din coadă cu multă recunoştinţă. Când am plecat din parc spre casă, cine ne-a ieşit în cale? Bau-bau!  Fără să ştie, bietul căţel, că tocmai fusese botezat cu un nume tare fioros. Când l-a văzut, Sara a exclamat bucuroasă:

  – Tati, uite-l pe Ba’-bau!  Trecătorii au întors capul, curioşi să vadă pe cine numeşte mogâldeaţa… Bau-bau. Când l-au văzut pe lătrăcios, dând voios din coadă, toată lumea a zâmbit.

    De atunci, Sara nu mai are teamă de numele Bau-bau, căci ştie că este un căţel simpatic, care nu-i face niciun rău! 🙂 Iar când îl vede lătrând după vreo bicicletă, Sara strigă la el:

   – Bau-baule, stai potolit!  😀

WP_20150315_002

Sara şi Bau-bau!  🙂

WP_20150316_002



32 de răspunsuri la „Sara şi… Bau-bau!”

  1. O poveste adorabila! Alex draga, esti un tatic formidabil! excelenta idee ai avut, chit ca de acum catelul va ramâne cu porecla :))
    Da’ mare este Bau-bau… aproape cât Sara! Dar ei nu-i este frica de el si el simte asta 🙂 si ii place! Uite ce da din coada! ☺
    Un weekend minunat sa aveti!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Sarut mana, draga Carmen! Iti multumesc din suflet pentru apreciere.Si eu ma bucur ca ideea a fost buna si ca Sara a scapat de aceasta spaima. Cat despre Bau-bau… el este bucuros caci stie ca primeste oase de la noi.
      Numai bine si voua si un weekend minunat! 🙂

      Apreciază

    1. # Multumesc pentru vizita. O zi buna! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  2. O inspirație de moment a rezolvat o mare problemă a copilăriei! 🙂
    Felicitări!

    Apreciază

    1. # Multumesc frumos. Weekend linistit! 🙂

      Apreciază

  3. Cine n-are tătic ca tine, să-și cumpere! 🙂 Al meu părinte mă speria cu întunericul și până la vârsta de 8 ani nu puteam să adorm decât cu lumina aprinsă.
    O zi luminată îți doresc, dragă Alex! 🙂

    Apreciază

    1. # Ziua buna, draga Petru! Multumesc mult pentru gandurile bune. Si eu aveam teama de intuneric, iar ideea ca acolo se ascunde un „Bau-bau” fioros, ma inspaimanta mult. Nu e bine sa sperii copiii cu astfel de lucruri.
      Numai bine iti doresc si eu si un weekend frumos! 🙂

      Apreciază

  4. Reblogged this on BIBLIOTECA PROBOTA and commented:
    Nu mi-e frica de bau-bau!!

    Apreciază

    1. # Numai bine! 🙂

      Apreciază

  5. Si uite asa un tata iscusit isi scapa copilul de cosmarul unor iluzii.
    Imi place tactica aplicata.
    Va doresc o zi frumoasa Alex, tie si familiei tale.

    Apreciază

    1. # Sarut mana, draga Nexya! Ma bucur ca ai trecut pe aici si ca ti-a placut povestea. Asa este, nu trebuie sa le starnim micutilor nostri cosmaruri inutile. Numai bine sa fie si la tine si un weekend fain, alaturi de cei dragi! 🙂

      Apreciază

  6. Este greu sa dezveti un copil de un lucru rau.Ai fost inspirat.Noi nu am avut BauBau,dar aveam Omul rau.Cand a devenit periculos,l-am trimis la mare, la Targoviste,etc.,pana am scapat definitiv.

    Apreciază

    1. # Sarut mana! Asa este, odata ce copilul invata ceva aiurea, este tare greu sa-l mai dezveti. Trebuie evitate aceste „metode” care le pot lasa micutilor multe temeri in sufletel.
      Bine ca nepotica a scapat de spaima „omului rau”.
      Va doresc numai bine si zile frumoase! 🙂

      Apreciază

  7. E tare frumusel bau-bau! 🙂 Inteleg ca bau-bau are treaba mai ales cu biciclistii si cu necunoscutii… 🙂
    Esti o figura! :)))
    Ce bine ca mai sunt parinti care nu intoxica mintea micutilor cu basme de gen… Pe noi nu ne-au speriat cu povesti de gen nici bunicii si nici parintii…
    Cred ca Sara e teribil de scumpa si cand rosteste „Bau-baule, stai potolit!” Pana si pe bau-bau il da gata dragalasenia! 🙂
    Zile fericite sa aveti, va doresc cu drag!

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Diana! Mă bucur că ţi-a plăcut povestea cu Sara şi căţelul Bau-bau. Dacă ai şti ce bucuroasă este Sara atunci când îl vede pe pozaşul căţel şi strigă tare: „uite-l pe Bau-bau!” Cred că şi lătrăciosul s-a obişnuit cu aşa nume simpatic, căci dă din coadă atunci când o vede pe mogâldeaţă.
      Numai bine îţi doresc cu drag şi un sfârşit de săptămână cât mai vesel! 🙂

      Apreciază

  8. Super tare! Simpatica solutie ai gasit! 🙂

    Apreciază

    1. # Mulţumesc frumos, dragă Vulpita! O zi minunata îţi doresc! 🙂

      Apreciază

  9. Ce bau bau frumos!:)
    Îmi place povestea pe care I – ai spus-o piticei!
    Te pricepi la povesti ! ;))
    Weekend fain va doresc!

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Geanina! Îmi pare bine că ţi-a plăcut povestea lui Bau-bau cel lătrăcios. Nu puteam s-o las pe Sara să aibă spaime aiurea, pentru cine ştie ce închipuiri.
      Numai bine şi ţie şi un weekend minunat! 🙂

      Apreciază

  10. tatic , un bun model de urmat ….seara faina

    Apreciază

    1. # Multumesc frumos!
      Numai bine! 🙂

      Apreciază

      1. # O săptămână frumoasă! 🙂

        Apreciază

      2. w/e placut sa ai

        Apreciază

      3. # Mulţumesc! La fel şi ţie! 🙂

        Apreciat de 1 persoană

  11. E foarte simpatic Bau-bau! Dar n-as vrea sa-i fiu dusman! 😀

    Apreciază

    1. # Ha, ha! Să ştii că este cam… arţăgos! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  12. O soluție inteligentă, felicitări ! Spaimele din copilărie lasă urme adânci și nebănuite. Îmi place mult cum te preocupi de fetița ta, să-ți fie sănătoasă !

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, doamna Zina! Mă bucur că v-a plăcut ideea mea. Zilele trecute m-am amuzat când am auzit-o pe Sara cu „lămurea” o colegă la grădiniţă că Bau-bau este un căţel negru, pe care ea l-a mângâiat pe urechi! 😀
      Vă mulţumesc pentru aprecieri. Numai bine să vă fie şi să aveţi zile frumoase! 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu