În urmă cu o săptămână, am avut bucuria de a merge împreună cu câţiva colegi în jurul Bucureştiului, la câteva mânăstiri mai cunoscute. Pe unele le mai văzusem cu ani în urmă, dar cel mai tare m-am bucurat să ajung la Mânăstirea Snagov – locul unde se spune că ar fi îngropat vestitul domnitor Vlad Ţepeş. Un lăcaş cu o istorie îndelungată, situat pe o insulă a lacului Snagov. Până nu demult, la mânăstire se ajungea cu barca, dar acum este un mic pod pietonal, care înlesneşte trecerea vizitatorilor, doritori să deschidă şi această pagină din istoria românilor. Mânăstirea Snagov este datată din vremea voievodului Mircea cel Bătrân, iar biserica actuală este atribuită vestitului Vlad Ţepeş, fiind refăcută de-a lungul timpului şi de alţi domnitori. Se spune că pe sub lac ar exista un tunel secret care leagă mânăstirea de malul lacului! Şi câte alte legende şi istorii fascinante sunt legate de numele acestui sfânt lăcaş! Un lucru aş mai vrea să subliniez şi anume faptul că aici, la Snagov, a fost multă vreme un adevărat centru de cultură românească – o importantă tipografie, unde s-au tipărit printre primele cărţi în limba română, mai ales în timpul marelui mitropolit cărturar Antim Ivireanul (1650-1716).
Las imaginile să vorbească de la sine despre acest deosebit monument de artă creştină din Ţara Românească. Vă doresc să ajungeţi şi să vizitaţi acest loc minunat!
Arhitectura bizantină, cu multe elemente specifice româneşti, conferă unicitate şi frumuseţe acestei mânăstriri.
Minunata pictură murală de la interior, foarte frumos restaurată, amintind de strălucirea originală a acestui lăcaş.
Capete încoronate din trecutul ţării noastre, parcă privind peste timp…
Acesta este locul unde se spune că ar fi mormântul lui Vlad Ţepeş. Este chiar în faţa Sfântului Altar, pe unde trece preotul!
Fântâna cu ciutură, din spatele bisericii.
Foarte frumoase imaginile. E limpede că e un loc aparte, trebuie văzut pe viu.
Mulțumesc.
ApreciazăApreciază
# Cu multă plăcere şi bun venit pe aici! Da, este un loc deosebit, un loc de suflet. Merită vizitat.
Numai bine, Carmen! 🙂
ApreciazăApreciază
Foarte concludente imaginile pe care le-ai surprins, o invitație cum nu se poate mai îmbietoare. Pe căldura asta, îmi ziceam că tare răcoroasă trebuie să fie apa din acea fântână! 🙂
Zile frumoase și temperate îți doresc, dragă Alex! 🙂
ApreciazăApreciază
# Salutare, dragă Petru! Mă bucur mult că ţi-au plăcut imaginile din aceste locuri deosebite. Am ajuns acolo exact după o ploaie. Cât despre fântână, n-am încercat apa, căci nişte vrăbiuţe se odihneau pe marginea puţului şi le-am lăsat în pacea lor.
Mulţumesc pentru urare. Numai bine şi zile frumoase îţi doresc şi eu, cu drag! 🙂
ApreciazăApreciază
Nu cunoșteam Snagovul decât ca loc de agrement, dar acum mi-ai trezit interesul pentru mănăstire. Mulțumesc !
Zi frumoasă, Alex !
ApreciazăApreciază
# Sărut mâna, doamna Zina! Cu multă plăcere şi mă bucur că v-am dat o idee bună pentru o viitoare plimbare prin această zonă.
Numai bine vă doresc şi zile frumoase! 🙂
ApreciazăApreciază
este un loc frumos si linistit cand nu sunt foarte multi turisti…
serile sunt magnifice acolo…
ai surprins lucrurile si locurile cu adevarat importante, felicitari! 🙂
ApreciazăApreciază
# Sărut mâna, dragă Pandhora! Mulţumesc mult pentru aprecieri. Am încercat să surprind câte ceva din bogăţia acestui loc. Îmi închipui ce frumoase sunt serile liniştite de acolo, la malul lacului Snagov.
Numai bine îţi doresc, cu drag! 🙂
ApreciazăApreciază
Nu am fost înca si iti multumesc pentru recomandarea deosebita pe care ai facut-o; la prima vizita in Bucuresti, voi merge neaparat manastirea de pe lacul Snagov. Frumoase imagini ne-ai prezentat, Alex draga si bineînteles, informatii foarte interesante. Multumim!
ApreciazăApreciază
# Sărut mâna, dragă Carmen. Cu multă plăcere. Mă bucur că ţi-au plăcut fotografiile. Locul este cu adevărat deosebit şi atât de liniştit! Îţi doresc să ajungi acolo, cu prima ocazie.
Numai bine şi o noapte liniştită! 🙂
ApreciazăApreciază
Splendide fotografii! Inspirate.. 🙂
ApreciazăApreciază
# Mă bucur că ţi-au plăcut fotografiile. Numai bine! 🙂
ApreciazăApreciază