Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri


Dor…

wp_20141225_004

   Astăzi s-a împlinit un an de zile de când Tatăl meu a plecat dintre noi… Un an greu, cu dor mult în suflet, pentru toți cei care îi simțim din greu lipsa. O asemenea despărțire lasă urme puternice în inimă. E greu să găsești cuvinte pentru a exprima toate aceste simțăminte apăsătoare. Rămâne doar… dorul sfâșietor.

   Sărut mâna, dragă Tata și Dumnezeu să te odihnească în pace!

dsc06804



31 de răspunsuri la „Dor…”

  1. Dumnezeu sa il odihneasca in lumina pe Parintele de suflet al nostru, grivitenii ! As fi vrut sa scriu atat de multe despre parinte… ne este dor de vocea ca un cantec de leagan.

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Mulțumesc din suflet pentru trecerea pe aici și pentru gândul cel bun. E greu să ne mai găsim cuvintele, chiar și după un an de la plecarea sa fulgerătoare. Să-i păstrăm în suflet amintirea pentru tot ceea ce a fost și pentru ce a făcut pentru oamenii pe care i-a iubit mult.
      Dumnezeu să-l odihnească în pace!

      Apreciază

  2. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna! Dumnezeu să-l odihnească!

      Apreciat de 1 persoană

  3. Imi pare tare rău, Alex! Astea sunt dureri ce nu au vindecare! Gând pios tatei, gând bun…ție!

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, dragă Adriana. Îți mulțumesc din suflet pentru vizită și pentru gândurile bune. Așa este, aceste despărțiri lasă răni nevindecate. Părinții rămân părinți….

      Apreciat de 1 persoană

      1. Stiu cum e. Număr ani de când….tata a plecat. Se fac 12. Zici ca au fost 12 clipe. Putere si mângâiere! Nu știam ca tatal tau a fost preot. Cumva, mi-a scapat asta.

        Apreciat de 1 persoană

      2. # Sărut mâna, dragă Adriana. Of, ce repede trec anii ăștia… Să îți dea Dumnezeu și ție mângâiere sufletească, iar tatăl tău să se odihnească în pace!

        Apreciază

  4. Dumnezeu să-l odihnească în pace.
    Alex, sunt 9 ani de când au plecat părinții mei, erau tineri încă, nu avem cum să-i uitam pe cei care ne-au dăruit cel mai de preț cadou, viața.

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, drag Maria, pentru gândurile bune. Îmi pare rău pentru tine să aflu că i-ai pierdut pe amândoi părinții. Îmi închipui cât îți e de greu fără dânșii. Să ne dea Dumnezeu liniște și mângâiere sufletească, iar celor dragi care au plecat dintre noi, odihnă în ceruri…

      Apreciază

      1. Alex, mulțumesc!
        Un an nou plin de bucurii și sănătate.

        Apreciat de 1 persoană

  5. Afara este un peisaj de poveste. Cand ma uit spre cerul noptii albe si vad acele puncticele mici ce coboara magic din vazduh, ma gandesc ca poate dincolo de nori cei dragi participa la cernutul de fulgi – un obicei care sa aduca celor dragi, noua, cei ramasi pe pamant, liniste si zambete si senin, in suflet..
    Imbratisari cu drag!!!

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, dragă Rux, pentru gândurile atât de frumoase. E minunat să ne gândim că cei ce ne-au plecat de alături, sunt tot aproape de noi, în tot ceea ce este prin preajma noastră. Chiar și în acești superbi fulgi de zăpadă.
      Gânduri bune îți transmit și eu!

      Apreciază

  6. Dumnezeu să-l odihnească și să fii mângâiat! 😦

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, dragă Cami, pentru gândurile tale bune!

      Apreciază

  7. Dumnezeu sa-l odihneasca!
    Cat de tare dor aceste doruri…
    Suflet linistit iti doresc, Alex draga!

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, dragă Diana, pentru gândurile tale bune!

      Apreciază

  8. Te înțeleg și sunt alături de tine, dragă Alex! Să-i fie țărâna ușoară și memoria mereu dragă, iar tu poți să fii mândru că ai avut un asemenea părinte!

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Ziua bună, dragă Petru și mulțumiri din suflet pentru gândurile bune!

      Apreciat de 1 persoană

  9. Dumnezeu să-l odihnească-n pace!
    Gând bun, Alex!

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, dragă Potecuță! Îți mulțumesc din suflet pentru gândul cel bun…

      Apreciază

  10. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
    Alex draga, este o pierdere de neinlocuit, dar asa este mersul vietii. Cat de fumos cinstesti tu memoria tatalui tau! inseamna ca a fost un Om deosebit. Fotografiile il arata un bunic minunat! Sara se vede tare fericita la el in brate. Amintirea lui va ramane vie si pentru ea si memoria tatalui tau va fi mereu cinstita.
    Se zice ca de cate ori pomenim pe cineva – dus in Lumea cealalta, bate un clopotel de argint in Ceruri. Cu aceasta postare, cloptelul de argint a batut fara încetare – doar penru tatal tau.
    Numai bine!

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, dragă Carmen și mii de mulțumiri pentru cuvintele tale atât de frumoase, care mi-au mers la suflet. Nu știam această legendă cu clopoțelul de argint, dar este foarte frumoasă. Ideea e că este minunat să-i păstrăm în memorie pe cei mai dragi ai noștri, dar și pe cei care ne-au marcat anii vieții noastre. Dacă tot nu pot să postez comentarii pe blogul tău, vreu să îți spun aici că m-a impresionat articolul tău „Parfumul unui vis”! Și ce frumos i-ai evocat acolo pe bunicii tăi – chipuri calde ale unor oameni minunați, așa cum știu bunicii să fie pentru nepoții lor… Cât despre Sara și bunicul ei… ne-a impresionat până la lacrimi de ultimul Crăciun, când i-a scris bunicului o scrisoare, în care îi spunea cât îi este de dor de dânsul și că l-a rugat pe Moș Crăciun… să-l aducă înapoi pe bunicul ei. Am lăcrimat cu toți când am citit scrisoarea ei.
      Numai bine îți doresc.

      Apreciat de 1 persoană

  11. Dumnezeu sa-l odihneasca!
    E greu destul…greu de exprimat in cuvinte…
    Stiu, atat cat se poate, cum e. Si eu l-am pierdut pe tata-eroul meu, cel de la care am invatat atat de mult si multe, incat niciodata n-o sa-i mai pot multumi…
    Seara binecuvantata!

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna pentru cuvintele frumoase și emoționante. Gânduri de consolare și din partea mea, pentru tatăl tău, pe care l-ai evocat atât de frumos: „tata-eroul”! Care tată nu și-ar dori să rămână așa în inima copilului său? Dumnezeu șă-i odihnească în pace pe tații noștri, plecați pe cărări de lumină…

      Apreciază

  12. Dorul insa e cel mai scump dintre daruri, nu ne lasa niciodata sa uitam. Arde si ne tine vii sentimentele.

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Mulțumesc mult pentru gândul frumos! Așa este, dorul nu ne lasă să uităm și pentru aceasta este un dar neprețuit pentru sufletul omului.
      Numai bine!

      Apreciază

  13. Dumnezeu să-L odihnească în PACE ! 🙂
    Alioșa .

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Vă mulțumesc din suflet!

      Apreciază

  14. Dumnezeu să îl odihnească, Alex!
    E teribil dorul de părinții duși într-o altă lume. Totuși, nu, nu sunt în altă lume, sunt mereu alături de noi. În clipele de cumpănă sunt alături de noi și ne sfătuiesc de bine, când avem bucurii, se bucură cu noi…

    Numai bine!

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, doamna Zina, pentru gândurile bune. Așa este, cei ce au plecat din această lume, de fapt ne rămân alături și ne veghează. Dumnezeu să-i odihnească în pace, pe toți cei pe care îi avem în inimile noastre…

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu