Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri


Provocarea muzicală (12)

musical-notes

Muzica nu are granițe, muzica ne însoțește în fiecare zi, muzica ne înfrumusețează clipele și ne creează bună-dispoziție. Totodată muzica poate fi suport al unor dureri neșlefuite, un ajutor în depășirea unor momente de suferință, pentru că muzica exprimă o gamă extrem de variată de sentimente. Iubim un anume gen de muzică, pentru că rezonează cu un anumit moment din viața noastră. De multe ori, ascultând muzica, ne aducem aminte de prieteni dragi, pentru că asociem o anumită melodie acelei persoane sau asociem anumite etape din viață…

   Cu aceste cuvinte frumoase, prietena noastră Carmen ne invită la… Provocarea muzicală.

   Astăzi m-am gândit să vă propun două melodii minunate. Și, pentru că gazda rubricii ne-a propus să ne îndreptăm spre muzica anilor `70, vă propun aceste melodii celebre din acea perioadă:  John Lennon – „Imagine” și Joe Dassin – „Et si tu n`existais pas”.

   Vă doresc audiție plăcută și un weekend minunat! 🙂



13 răspunsuri la „Provocarea muzicală (12)”

  1. Excelente alegerile tale de astăzi, dragă Alex! Pentru prima am scris și câteva versuri pe blog, dacă îți mai amintești, dar și cea de-a doua îmi provoacă amintiri de neuitat, de câte ori o ascult.
    Mulțumesc frumos și îți doresc o zi de iarnă minunată! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Salutare, dragă Petru. Mă bucur mult că ți-au plăcut alegerile mele muzicale. Cred că aceste melodii (și multe altele, la fel de faine) ne stârnesc fiecăruia tot felul de amintiri frumoase. Până la urmă… asta-i muzica adevărată: care atinge la suflet!
      Numai bine și o săptămână frumoasă! 🙂

      Apreciază

  2. Mulţumesc, Alex! Tare mult mi-au plăcut alegerile tale, cu mare plăcere am ascultat!
    O zi frumoasă!

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, dragă Potecuță! Mă bucur mult că ți-au plăcut melodiile alese de mine.
      Numai bine și o săptămână nouă cât mai frumoasă! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  3. doua melodii de suflet, doua melodii ale caror texte sunt imnuri ale iubirii, ale pacii, ale puritatii. Superba alegerea ta de astazi, Alex draga. Multumesc pentru aceste minunate aduceri aminte.
    Stii ca astazi generatiile noi habar nu mai au cine erau Beatlesii?! Sa-ti spun ce mi s-a intamplat acum cateva luni. Eram la un seminar , un curs de Management si langa mine au luat loc doi tinerei – sub 30 de ani. Unul dintre ei semana atat de bine cu John Lennon incat mi-a captat privirea pret de mai multe minute, asa ca au observat si ei. Ca sa nu intre la alte idei,am soptit celui de langa mine „Tram´nsmite salutari lui John Lennon!” fiind sigura ca nu sunt eu prima care am remarcat asemanarea. El ma priveste total derutat… la care eu iau telefonul mobil si caut o poza cu Lennon si i-o arat. Astuia i se lumineaza ochii, ia telefonul si ii arata prietenului lui. Sosia lui Lennon imi zambeste pe jumatate. La prima pauza, intram in vorba si zic „Sa nu-mi spui ca sunt prima care spune ca semeni cu Lennon!” El zice „rar… cei de varsta mea nu-l cunosc, dar… intr-adevar seman mut cu Lennon, trebuie sa recunosc” ☺☺☺ Era sa pic jos! deci, eu eram „bunica” care ii stie pe Beatlesi! ☺☺☺ Si culmea, tipul avea si un nume ciudat Chan! A zis ca mama e frantuzoaca cu urmasi japonezi si tatal neamt ☺☺☺ Sean – baiatul lui Lennon si ai lui Yoko Ono nu seamana asa de bine cu Lennon ca acest Chan! ☺☺
    Un weekend minunat sa ai, alaturi de frumoasa ta familie!

    Apreciat de 2 persoane

    1. # Sărut mâna, dragă Carmen. Mă bucur mult că ți-a plăcut algerea mea din această săptămână. Mulțumesc din suflet pentru întâmplarea povestită cu atâta umor. Da, se întâmplă ca unii oameni să semene izbitor cu cine știe ce vedetă, dar să nu fie conștienți de importanța acestei asemănări. Din păcate, foarte mulți dintre tinerii din generațiile foarte noi, habar nu au despre vedetele și artiștii celebri ai generațiilor anterioare. Pur și simplu nu-i interesează, atât de mare este ruptura dintre generații. Noi…. parcă nu am crescut așa. Ascultam cu nesaț pe cântăreții contemporani cu noi atunci, dar ascultam cu plăcere și pe cei din generația părinților sau chiar bunicilor. Și eram la curent cu artiștii, cu biografiile lor, cu realizările și operele lor. Alte vremuri…
      În sfârșit, noi să fim sănătoși, chiardacă suntem priviți „altfel” de către cei foarte tineri. Numai bine și o nouă săptămână cât mai frumoasă! 🙂
      PS. Foarte simpatică postarea ta cu acel măr cu „față” amuzantă! 😀

      Apreciază

  4. Superbe alegeri!!
    Doua dintre piesele pe care le ascult si fredonez cu mare drag :).
    Imagine este o piesa atat de…. o piesa care ar putea schimba fata lumii in care traim, daca oamenii ar lasa versurile sa ajunga la ei.
    Joe Dassin este la randul lui o legenda. ❤
    Au fost perfect pentru acest weekend :D.
    Pupici cu drag! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, dragă Rux! Mă bucur tare mult că ți-a plăcut alegerea mea. Da, cei doi mari artiști sunt deosebiți și rămân minunați pentru cei ce le ascultăm cu bucurie cântecele superbe. Da… dacă oamenii ar lăsa muzica adevărată să ajungă la inimile lor….
      Numai bine îți doresc cu mult drag și o nouă săptămână cât mai reușită! 🙂

      Apreciază

  5. Doua melodii minunate, m-au transportat in tinerete, ha, ha, ha ! ❤

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Mă bucur mult pentru că v-au plăcut melodiile alese. Toate cele bune și numai zile frumoase! 🙂

      Apreciază

  6. Superbe ambele melodii, Alex draga. Evident ca sunt purtatoare de aminitiri frumoase. 🙂 Una dintre ele (a lui Joe Dassin) mi-a amintit una dintre prietenele din scoala generala: m-a invitat la ea sa ascultam J.D. (atunci am aflat despre el – ea fiind un fel de fan fanatic) si am mancat prajituri isler, facute de mama ei pentru petrecerea care urma seara, de ziua tatalui ei – am mancat o tava de prajituri si ea a venit si cu a doua! Mai puteam manca, dar mi-am dat seama in ce incurcatura ii va fi mama cand va vedea ca nu mai are prajituri asa ca am convins-o sa nu mai manance nici ea. 🙂 Ce s-a intamplat mai apoi nu stiu (nu am intrebat nici atunci si nici mai tarziu)
    Multumesc. Iti doresc sa ai o saptamana minunata! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. # Sărut mâna, dragă Diana, pentru comentariul tău plin de amintiri frumoase. E foarte fain atunci când asociem câte o melodie cu o asemenea amintire, care ne rămâne întipărită în memorie. Prăjituri și Joe Dassin! Super!
      Numai bine îți doresc cu drag și zile cu multe bucurii! 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu