Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri


În aşteptarea zăpezii…

DSC06945   Acum o săptămână, de ziua Sfântului Andrei, iarna a debutat tare frumos, cu zăpadă ce s-a aşternut frumos, înveşmântând în alb întreaga natură. Deja ne gândeam că Sărbătorile care vor urma vor fi aşa cum ni le dorim de fiecare dată, cu ger, clinchet de zurgălăi şi chiote voioase de copii la săniuş, prin zăpada bogată. Numai că, vremea nu este niciodată aşa cum ne plănuim noi. În câteva zile, ploaia a topit toată zăpada şi ne-a adus aminte de sfârşitul de noiembrie, cel atât de ploios şi mohorât. În sfârşit, n-a fost să fie chiar din prima, dar noi tot sperăm că zăpada se va întoarce şi vom avea o iarnă albă şi frumoasă, aşa cum stă bine iernii de Sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou.

   Până atunci, ne vom gândi la cele câteva zile cu zăpadă frumoasă, albă şi strălucitoare, care face ca lumea aceasta  să fie cu mult mai frumoasă decât atunci când îşi dezvăluie toate imprefecţiunile…

DSC06951Iarna pe întinderile Bărăganului…

DSC06942

DSC06958Iarna şi prin grădini!

DSC06947

DSC06946

DSC06943

DSC06955

DSC06956

DSC06957Urme prin zăpadă…

DSC06944Aşteptăm cu nerăbdare să ningă iar!

Vă doresc o săptămână nouă cât mai frumoasă! 🙂



20 de răspunsuri la „În aşteptarea zăpezii…”

  1. si eu abia astept :)) Sâmbata pe 6 decembrie au cazut primii fulgi de nea peste orasul meu, însa nu s-a depus zapada. A fulguit asa câteva ore, apoi a încetat si trotuarele s-au uscat ca dupa o ploaie… Iarna e frumoasa cu zapada. Craciunul îl doresc în alb :))
    La voi în familie, dorintele sunt si mai aprinse… Sara vrea la sanius, nu-i asa? 🙂 Abia astept fotografii :))
    Un start bun în noua saptamâna, Alex draga!

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Carmen! Sigur că da, Sara abia aşteaptă zăpada pentru săniuş. De data aceasta n-am apucat să „inaugurăm sezonul”, căci s-a topit repede, dar şi când va fi bună de săniuş…. să te ţii! Nu o să mai pot s-o aduc în casă, cât de mult va dori să se joace prin zăpadă. Sigur voi aduce aici fotografii.
      Şi eu vă doresc Sfinte Sărbători cu zăpadă multă şi bucurii nenumărate! O săptămână nouă frumoasă şi veselă! 🙂

      Apreciază

  2. Ar fi minunat ca, de sărbători, drumurile să arate ca în fotografiile tale! Eu tot aștept primul fulg de nea din această iarnă, dar încă nu l-am văzut decât la TV.
    O săptămână împlinită îți doresc, Alex! 🙂

    Apreciază

    1. # Seara bună, dragă Petru! Încă puţin şi sigur va veni zăpadă, de să ne săturăm! 😀 Ştii că aşa se întâmplă, cel mai adesea. Întâi ne dorim mult de tot să ningă, apoi ne „potopeşte” cu nămeţi mari. Dar tocmai asta este parte frmoasă a iernii.
      Numai bine şi ţie şi o săptămână veselă! 🙂

      Apreciază

  3. M-ar durea ochii sa ma uit asa, spre infinit ,pe intinderile alea.

    Apreciază

    1. # Seara bună! Eu, dacă m-am născut la câmpie, sunt obişnuit cu aceste întinderi nesfârşite, aşa cum sunt în Bărăgan. Dar îmi place mult de tot şi mntele, cu înălţimile lui ameţitoare.
      O săptămână bună! 🙂

      Apreciază

  4. din pacate la noi zapada e alba, curata si frumoasa penru prea scurt timp…
    e greu sa nu iubesti intinderile albe, linistite, acesta fiind adevaratul farmec al iernii 🙂
    eee…dar sara cu siguranta e cea care asteapta cel mai mult ninsoarea si…saniusul :)))

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Pandhora! Da, Sara abia aşteaptă săniuşul. Zilele trecute „inspecta” săniuţa de pe balcon. 🙂
      Sperăm că vom avea parte de zăpezi frumoase de Sărbători, căci aşa le stă bine acestor zile frumoase.
      Numai bine şi o săptămână frumoasă! 🙂

      Apreciază

  5. Cred că mulţi dintre noi, de la mic la mare, aşteptăm cu nerăbdare zăpada. Unii pentru jocurile ei, alţii pentru că este benefică pământului, alţii n-o aşteaptă deloc, au şi ei motivele lor, din păcate. Oricum, zăpada e cea care înveseleşte iarna, altfel tare mohorâtă şi tristă ar mai fi şi tare ne-am mai plictisi în acest sezon rece. Când este zăpadă, parcă şi sărbătorile de iarnă sunt mai frumoase, parcă le simţi în profunzime.
    Zile frumoase şi numai bucurii îţi doresc, Alex! 🙂

    Apreciază

    1. # Sărut mâna, dragă Ştefania. Bine ai zis că unii aşteptăm cu nerăbdare zăpada, iar alţii… nu prea. Fiecare cu motivele şi preferinţele sale. Dar ce spectacol frumos este atunci când natura întreagă se înveşmântează în cel mai pur alb şi totul este strălucitor în jur.
      Îţi doresc multă sănătate şi Sfinte Sărbători cu mult omăt şi numai bucurii! 🙂

      Apreciază

  6. Se cam lasă așteptată ….doamna zăpadă! 🙂

    Apreciază

    1. # O să vine, o să vină! Puţintică răbdare să mai avem.
      O seară frmoasă! 🙂

      Apreciază

  7. cica se intoarce din nou iarna din noaptea asta!:)
    sa iesi la un omulet de zapada cu pitica… 😛

    Apreciază

    1. # Noi aşteptăm! Numai să vină, dar pe la noi a plouat de dimineaţă incredibil de mult, pentru această perioadă a anului. Când va ninge, negreşit vom ieşi la săniuş şi la omuleţ de zăpadă! 🙂
      Numai bine, dragă Geanina!

      Apreciază

  8. Vreau zapada si in oras! 🙂 Ploaia sa mai ia o pauza! 🙂 Fotografiile acestea mi-au amintit ca mi-e dor de zapada!
    Am dat comanda pentru zapada si sper (speram!) ca serviciile vor fi bune anul acesta: nici prea-prea nici foarte-foarte!
    Minunata saptamana sa iti fie!
    zile fericite iti doresc, cu drag!

    Apreciază

    1. # Ha, ha! Deci ai dat „comandă fermă” pentru zăpadă de sărbători! Sperăm cu toţi că vom avea nişte Sfinte Sărbători împodobite cu nămeţi bogaţi şi strălucitori.
      Numai bine şi ţie, dragă Diana şi multe zile vesele! 🙂

      Apreciază

  9. Mdaa… Și zăpada a dat în ploaie, iar ploaia în vânt puternic și uite-așa, parcă ne-am întors din iarnă în toamnă… Nu pot să spun că îmi doresc multă zăpadă, noi am cam trecut de vârsta săniuței :D, dar un pic, așa, ca pentru Crăciun și Anul Nou, parcă tot aș vrea.

    Seară plăcută !

    Apreciază

    1. # Da, din păcate zăpada a zăbovit prea puţin, iar în ultimele zile a plouat atât de mult…. De mult n-am mai avut o iarnă…ploioasă! Totuşi, poate de Sărbători vom avea măcar puţină zăpadă, care să înfrumuseţeze totul prin jur.
      O seară frumoasă şi dvs, doamna Zina! 🙂

      Apreciază

  10. Si la noi a debutat tot asa, apoi s-a transformat in ploaie, ploaie care dureaza de a doua zi dupa sf.Andrei. Frumoase imaginile tale.

    Apreciază

    1. # Ploaie multă, peste tot! Azi de dimineaţă a fost potop! Parcă se rupseseră cerurile! Poate va veni şi zăpadă, care să ne bucure de Sărbători.
      Numai bine îţi doresc! 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu