Lumea lui Alexandru

Despre viaţă, oameni, natură, flori, animale, locuri şi lucruri


Zambilă

Ultimele zile ne-au încântat sufletul cu vremea caldă, senină, atât de frumoasă. După o iarnă grea, cu bogăţie de omăt şi viscole furioase, soarele a îndrăznit să ne dăruiască mângâierile sale călduroase. Cu toate acestea, prognozele meteorologilor ne avertizează că nu trebuie să spunem încă „hop”, pentru că vor mai urma „zburliri” ale iernii. Se vede treaba că baba Iarna nu se lasă dusă aşa uşor. Şi apoi suntem chiar în …zilele babelor! Nu?

Până ce grădinile vor fi pline de minunăţiile primăverii, ne vom mai bucura de florile din florării. A fost Mărţişorul, urmează 8 Martie şi toată lumea oferă sau primeşte flori în aceste zile atât de frumoase. Peste tot vezi numai flori!

Priviţi la frumuseţea acestei zambile. Numai văzând-o şi aproape că simţi mireasma ei îmbătătoare! Şi ştim foarte bine ce parfum inegalabil au zambilele. Despre culoare… ce să mai spunem?

Frumuseţe!



8 răspunsuri la „Zambilă”

  1. Bine că mi-aţi amintit de babe, era să o ratez pe a mea (azi, pe 3). Foarte frumoasă zambila, parcă îi simt parfumul deja! 🙂

    Apreciază

    1. Aha, Myry, care va să zică ţii la obiceiul …babelor! Să-ţi trăiască „baba”! 😀

      Apreciază

  2. Chiar că frumoasă şi voinică. Până aici îi simt mireasma!

    Apreciază

    1. Daa, Theodora este încă frumoasă şi…voinică! Este cu bulb şi creşte frumos într-un ghiveci. Sper ca bulbul să reziste până la anul. Ca să facă şi alte flori frumoase.
      Chiar că te face să-i simţi mireasma şi numai privind-o!

      Apreciază

      1. Mama pune bulbii în grădină după ce se trec florile şi aşa rezistă încă un an.

        Apreciază

      2. Myry, mi-ai dat o idee bună. Aşa voi face şi, poate că în grădină vor creşte şi mai bine. Mersi frumos.
        🙂

        Apreciază

  3. Buna,
    Am descoperit acum site-ul, cautand informatii pe care sper sa le stiti. Am pus in ghivece, in casa, zambile, narcise si lalele. Sunt in diverse stadii: trecute, inflorite sau doar imbobocite. La unele chiar a inceput sa se „maroneasca” varful frunzelor si nu stiu daca este de la caldura din casa (22 grade) sau le-a trecut vremea. Intrebari: – plantele fac o singura floare/sezon sau de mai multe, pana „mor”?; – cum stiu cand a venit vremea sa le trec „pe linie moarta” ?
    Multumesc.

    Apreciază

    1. Irena, nu stiu cum se procedeaza cu aceste flori pe care noi le aducem mai aproape, in casele noastre. Ele au „legea” lor acolo, in gradina, cand infloresc exact cand trebuie si ne bucura viata atat de mult. In casa, ele infloresc mai devreme, astfel ca avem zambile si lalele chiar si de Craciun! Dupa ce infloresc si apoi se trec florile, frunzele se usuca si raman doar bulbii, asteptand o noua …primavara!

      Apreciază

Lasă un comentariu